субота, 13 жовтня 2018 15:40

Закарпатські чиновники з угорськими паспортами у списку "Миротворця" - реакція Клімкіна

Закарпатські чиновники з угорськими паспортами у списку "Миротворця" - реакція Клімкіна
"Мене турбує що з'являється порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України" - міністр закордонних справ Павло Клімкін. Фото: Кореспондент

Міністр закордонних справ Павло Клімкін засуджує публікацію списку українських держслужбовців та депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті "Миротворець".

Про це він заявив в Ужгороді на спільній прес-конференції з головою товариства угорців України, народним депутатом Василем Брензовичем, повідомляє "Європейська правда".

"Робота у державних органах осіб з подвійним громадянством прямо заборонена законодавством. Всі це прекрасно розуміють, і тут питань нема. Але я категорично проти, щоби показувати на угорців пальцем як на зрадників, або цькувати угорців, або звинувачувати їх в сепаратизмі", - сказав він.

Клімкін наголосив, що цей перелік українських угорців представлений на сайті, що містить список осіб, причетних до агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З України видворили угорського консула

"Мене турбує що з'являється порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України. Ми маємо чітко сказати, що це не одне й те саме", - заявив міністр.

Українські ЗМІ провели розслідування і дізналися, що у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «Закарпатські чиновники з угорськими паспортами у списку "Миротворця" - реакція Клімкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути