пʼятниця, 25 січня 2013 21:12

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка поскаржився в прокуратуру на чергове порушення прав екс-міністра

Захист Луценка поскаржився в прокуратуру на чергове порушення прав екс-міністра
Керівництво колонії вже 5 днів не дозволяє побачитись захисникам із Луценком, а також заборонило телефонні розмови. Фото: obozrevatel.com

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подав до Чернігівської обласної прокуратури заяву про злочин у зв'язку з недопуском адвокатів до Луценка в київську клініку, де він перебуває після операції.

Як повідомила "Народна самооборона", про це заявила захисник і дружина екс-міністра Ірина Луценко.

"Протягом п'яти днів перебування Юрія Луценка в київській клініці "Оберіг" адвокатів не допускають до нього, посилаючись на внутрішні інструкції. Відсутній також телефонний зв'язок із підзахисним", - заявила Луценко.

За її словами, захисники 25 січня зустрілися з прокурором Чернігівської обласної прокуратури, який спостерігає за дотриманням законності працівниками Менської виправної колонії №91, і передали заяву про скоєний злочин керівництвом Менської ВК №91.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка прооперували за 20 тисяч гривень

Луценко зазначила, що керівництво Менської колонії "протягом п'яти днів не надає дозвіл на побачення адвокатам і захисникові з кола близьких осіб з Юрієм Луценком, а також обмежує останнього в його телефонному праві".

"Я буду інформувати представництво Ради Європи, посольства США і європейських країн, правозахисні організації, які ретельно стежать за справою екс-міністра і політичного в'язня, про чергове порушення права Юрія Луценка на правову допомогу і телефонний зв'язок", - заявила Луценко.

Нагадаємо, екс-глава МВС відбуває покарання за скоєння ряду посадових злочинів у Менській колонії (Чернігівська область) із кінця серпня 2012 року. 20 січня 2013 року Луценка доставили у київську приватну клініку, де його прооперували.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка поскаржився в прокуратуру на чергове порушення прав екс-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути