пʼятниця, 21 січня 2022 12:48

"Захід готовий завдавати удару по російській агентурі в Україні" – політолог

"Захід готовий завдавати удару по російській агентурі в Україні" – політолог
"Санкції – це дієвий засіб покарання і агентів російського впливу, і самої Москви", каже політолог Михайло Басараб. Фото: Reuters

Нові санкції США проти проросійських українських політиків – це сигнал для Росії, що Штати знають їх агентів в Україні. Українська влада має сформувати докази державної зради цих осіб та притягувати до відповідальності. Про це Gazeta.ua розповів політолог Михайло Басараб.

"США запровадили санкції проти тих осіб, щодо яких мають достатньо доказів їх ворожої діяльності в інтересах Росії. Це сигнал не українській владі, а Москві. Вашингтон показує, що готовий завдавати удару по російській агентурі в Україні. Це відомі люди, які посідали високі посади, чи посідають досі. США дають зрозуміти Путіну, що знають, хто на нашій території працює проти України і Америки", – говорить Басараб.

Санкції США повинні ставати приводом для реакції української влади, додає політолог.

"Якщо США вважають цих людей російськими агентами, то українська влада повинна знайти відповідні докази. І притягнути їх до відповідальності за статтею "державна зрада". Депутатський статус тут не перешкода", – говорить Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США обвинуватив РФ у спотворенні історичних фактів

Санкції – це дієвий засіб покарання і агентів російського впливу, і самої Москви, каже політолог.

"Очевидно, що списки таких людей існують. І докази їхньої злочинної діяльності у спецслужб США також є. Штати можуть послідовно викривати російську агентуру серед високопосадовців. Це завдасть величезної шкоди впливу РФ в Україні. Бо діяльність цієї мережі зрадників вимагає колосальних ресурсів – великих грошових витрат, створення бізнес-легенд, бізнес-схем, заохочення тощо. Усі ж ці негідники звикли до заможного життя. США, викриваючи агентуру, також руйнують її вплив. І вона втрачає свою користь для Росії. Якщо у Волошина (Олег Волошин є народним депутатом від "Опозиційної платформи - За життя". -Gazeta.ua) на чолі офіційне американське тавро, що він працює в інтересах Кремля, – до його заяв і дій буде відповідне ставлення", – розповідає Басараб.

Вашингтон дав сигнал РФ, що такі ж санкції можуть застосувати і до її агентів в інших країнах, каже політолог.

"Санкції Штатів болісно б'ють по агентурі. Досі вони вільно пересувалися, вели бізнес, мали активи, відпочивали на Заході,зокрема, й у Сполучених Штатах. Санкції Вашингтона – найдієвіший дрючок у глобальному світі проти усіх негідників, які звикли до розкішного життя за кошт "Газпрому". Людина, проти якої вони працюють, отримує проблеми у будь-якій точці цивілізованого світу. Окрім того, "спалені" агенти РФ втрачають свій політичний капітал і статус, а відтак перестають бути цікавими для своїх кураторів з Москви", – говорить Басараб.

20 січня Сполучені Штати Америки додали до санкційного списку чотирьох громадян України через "шкідливу закордонну діяльність Росії".

Ідеться про Тараса Козака та Олега Волошина - нардепів від ОПЗЖ. Також про ексзаступника секретаря РНБО часів Януковича Володимира Сівковича й колишнього нардепа-"регіонала" Володимира Олійника, співавтора "диктаторських законів".

Зараз ви читаєте новину «"Захід готовий завдавати удару по російській агентурі в Україні" – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути