пʼятниця, 10 березня 2023 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова розродилася новою брехнею про війну в Україні

Захарова розродилася новою брехнею про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 10 березня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширила чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

"Західники під прикриттям гуманітарних місій продовжують направляти в Україну найманців. Вони разом із українськими збройними формуваннями не лише беруть участь у бойових діях, їх постійно викривають у безчинствах проти мирних жителів", – заявила вона, але ця інформація не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ "наплодила" нових фейків про ЗСУ, США і ЗАЕС

Луганський колаборант Андрій Марочко повідомив, що у нього з'явилися докази, які нібито підтверджують торгівлю українськими військовими західним озброєнням. Він опублікував фейкові скріншоти нібито з листуванням щодо продажу 120-мм мінометних мін. Ця інформація не відповідає дійсності, попереджають в РНБО.

Дезінформацію поширив також постпред РФ при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов:

"Від Києва потрібно лише одне – підтвердити, що українські збройні сили не здійснюватимуть обстріл мирного ядерного об'єкта. Але від такого підтвердження українська сторона всіляко ухиляється".

Індійське видання The Hans India проманіпулювало інформацією щодо вступу України в НАТО. Там зазначили, що припинення вогню має ознаменувати початок тристоронніх переговорів між командами України, Росії та посередників. А також скорочення поставок із Заходу зброї та боєприпасів до України.

Зараз ви читаєте новину «Захарова розродилася новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути