середа, 21 березня 2012 16:24

Захаров відмовився вдруге спробувати стати омбудсменом

Захаров відмовився вдруге спробувати стати омбудсменом

Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров не буде повторно балотуватися на посаду уповноваженого з прав людини Верховної Ради, заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я не буду висуватися на посаду омбудсмена вдруге, бо в цьому нема сенсу, - каже правозахисник. - За цієї Верховної Ради мене ніколи не оберуть, що показало голосування. Гадаю, що мені вже більше і не пропонуватимуть балотуватися".

За словами Захарова, опозиційні фракції обговорюють можливість висунення кандидатури президента Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда-Україна" Катерини Левченко, яка була народним депутатом попереднього скликання від "Нашої України".

"Вона має великий досвід правозахисної діяльності, ми багато років співпрацюємо. Але оберуть Валерію Лутковську. За неї "регіонали" вже зібрали більше необхідних 226 підписів. Так що несподіванок не буде", - переконаний Захаров.

Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада не змогла обрати нового уповноваженого парламенту з прав людини замість Ніни Карпачової, у якої 7 лютого 2012 року закінчився термін повноважень. Валерія Лутковська набрала 212 голосів, Євген Захаров — 134.

Зараз ви читаєте новину «Захаров відмовився вдруге спробувати стати омбудсменом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути