середа, 22 січня 2014 12:54

Загиблих сьогодні зранку на Грушевського значно більше - Турчинов

Загиблих сьогодні зранку на Грушевського значно більше - Турчинов
Опозиція не виключає, що загинувших сьогодні вранці на вулиці Грушевського набагато більше, ніж зараз повідомляється. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від Батьківщини Олександр Турчинов, передає кореспондент ЛІГА.

"Влада перейшла межу, переступила всі закони. Стріляти в беззбройних людей, медиків та журналістів. Більше того, ми вважаємо, що жертв значно більше. Тому що кількох людей, які впали після вогнепальних поранень, беркутівці затягли на свою територію. Їх подальша доля, в тому числі питання, живі вони чи ні, нам невідомі", - сказав він.

За словами Турчинова, застосування зброї і ранковий штурм на Грушевського були невиправданими, оскільки протестувальники не робили ніяких активних дій.

"Люди, які знаходилися на вулиці Грушевського, не робили спроб атакувати, наступати на підрозділи Міністерства внутрішніх справ, "Беркуту" та Внутрішніх військ, які тримають вулицю Грушевського", - зазначив він, додавши, що перший чоловік - Сергій Нигоян - був убитий ще до штурму, близько шостої ранку, він був убитий пострілами в груди і шию.

Після цього, перед самим наступом, пострілом у серце був убитий ще один чоловік, особа якого опозиція ще не встановила. "Бійці "Беркута" почали використовувати бойові патрони проти мітингувальників, вони використовували гладкоствольні рушниці, з яких стріляли по людях картеччю", - підкреслив Турчинов.
Зараз ви читаєте новину «Загиблих сьогодні зранку на Грушевського значно більше - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути