Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 19:20

Заброньованим від мобілізації Міноборони створило новий зручний сервіс

Заброньованим від мобілізації Міноборони створило новий зручний сервіс
Застосунок "Резерв+" запрацював з 18 травня. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Міністерство оборони повідомило про нову послугу для тих, хто заброньований від мобілізації.

У застосунку "Резерв+" зʼявилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа, повідомив сайт Міноборони.

Послуга доступна лише для працівників критично важливих для держави підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, сказали.

Заброньовані громадяни отримуватимуть push-повідомлення про появу статусу бронювання в реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг", повідомило міністерство.

За інформацією Міноборони, щоб отримати актуальний статус після отримання сповіщення необхідно:

натиснути на кнопку з трьома крапками на головному екрані.

у спадному меню вибрати "Оновити документ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицями ходять тисячі фізично здорових чоловіків, переповнені спортзали. Людей на фронті треба міняти, інакше війну не виграємо - офіцер ЗСУ

"Працівникам критично важливих підприємств та ВПК більше не потрібно носити паперові документи про бронювання. Вони можуть показати інформацію у застосунку Резерв+ на смартфоні. Статус бронювання можна отримати легко, зручно та без жодних черг і паперової рутини", - заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Електронне бронювання на порталі "Дія" запрацювало з 17 липня. Понад 55 тис. співробітників критично важливих підприємств вже заброньовано онлайн, заявили в Міноборони.

"Резерв+ продовжує оновлюватись. Команда активно працює над новими функціями, зокрема, автоматичними відстрочками для певних категорій громадян", - повідомило міністерство.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у застосунку "Дія" за кілька тижнів з'явиться послуга електронного бронювання від мобілізації.

Минулого місяця у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки", який передбачає концепцію "економічного бронювання" військовозобов'язаних від мобілізації. Авторами документа є група нардепів на чолі з головою Комітету з питань економічного розвитку, нардепом від "Слуга народу" Дмитром Наталухою.

Зараз ви читаєте новину «Заброньованим від мобілізації Міноборони створило новий зручний сервіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути