пʼятниця, 15 травня 2020 13:08

Заборона російських соцмереж позбавляє РФ одного з інструментів у гібридній війні - Порошенко

Заборона російських соцмереж позбавляє РФ одного з інструментів у гібридній війні - Порошенко
Експрезидент Петро Порошенко: "Заборона соцмереж країни-агресора за три роки довела свою ефективність"

Продовження заборони російських соцмереж президентом України Володимиром Зеленським є правильним рішенням, оскільки за три роки така заборона довела свою ефективність, заявляє лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, який під час свого президентства вперше таку заборону ввів.

"Указ президента продовжити заборону російських соцмереж в Україні, вперше впроваджену моєю командою три роки тому, вважаю правильним. Але дивно, чому тягнули до останнього дня? Що вичікував Офіс президента і чому зволікав - питання відкриті. Верховна Рада в такій ситуації мусила сказати своє слово. Я вдячний народним депутатам своєї та інших фракцій, які скликали позачергове засідання і голосуванням висловили принципову політичну позицію", - написав Порошенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

Пославшись на дані Інтернет асоціації України, політик зазначає, що частка українських інтернет-користувачів, які щодня відвідують соціальну мережу "ВКонтакте", впала з 54% до 10%. За той самий період щоденна частка українських відвідувачів соцмережі "Однокласники" знизилася з 35% до тих самих 10%.

"Заборона соцмереж країни-агресора за три роки довела свою ефективність... Це значною мірою позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні проти України, зменшує можливість інфільтрації ідей "русского мира" та промивання мізків російською пропагандою. А також зменшує можливість збору персональних даних та завдає удару по роботі російських спецслужб", - наголосив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Заборона російських соцмереж позбавляє РФ одного з інструментів у гібридній війні - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути