понеділок, 08 червня 2009 12:43

"Заарештований" українськими прикордонниками Затулін відмовився від ліків

"Заарештований" українськими прикордонниками Затулін відмовився від ліків
Перший заступник голови комітету Держдуми РФ, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін висловив протест проти дій співробітників прикордонної служби України, які ускладнили в понеділок умови його перебування в лікарні в Сімферополі.

Про це повідомляє прес-служба Інституту країн СНД.

"Буквально півгодини тому я поінформував головного лікаря, який до мене приходив, про те, що відмовляюся від прийняття ліків і всякого подальшого лікування до тих пір, поки ці принизливі процедури не будуть скасовані", - сказав Затулін.

За словами депутата, у нього склалося враження, що він знаходиться у в"язниці, оскільки українські прикордонники поводяться з ним як зі "злочинцем, ніким і ніколи не судимим та не засудженим".

Затулін розповів, що на поверсі лікарні, де він знаходиться, постійно присутні від чотирьох до шести співробітників української прикордонної служби, "які встановили пост прямо навпроти двері моєї палати, фактично заважають медикам виконувати їх обов"язки, супроводжують мене у випадку, якщо лікарі направляють мене на якусь процедуру".

При цьому, за його словами, на цьому ж поверсі проходять лікування інші пацієнти, у тому числі і з важкими кардіологічних захворюваннями. "Лікарня оточена", - додав він.

6 червня Затуліну, який прилетів до Криму для участі у фестивалі "Велике російське слово", не дозволили зійти з трапа літака в Сімферополі. Прикордонники послалися на заборону СБУ на в`їзд депутата до України, термін дії якої ще не закінчився.

За кілька годин російський депутат поскаржився на погане самопочуття (у нього підвищився тиск) і попросив викликати лікарів. Затуліна доставили до Кримського республіканського діагностичного центру.

Російські дипломати заявили, що інцидент не залишиться без уваги в РФ.

Затуліну заборонили в`їзд до України строком на один рік наприкінці липня 2008 року. На початку серпня 2008 року Департамент інформації та преси Міністерства закордонних справ Росії повідомляв про зняття заборони.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Заарештований" українськими прикордонниками Затулін відмовився від ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути