пʼятниця, 03 червня 2022 00:23

Спецтема: Війна Росії проти України

За знищення життя сусідів окупанти заплатять повну ціну - Зеленський

За знищення життя сусідів окупанти заплатять повну ціну - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозверненя. Фото: Українська правда

Росія мобілізувала всі свої сили, щоб зірвати європейський рух України.

Але окупанти мають сплатити повну ціну за знищення своїх сусідів, заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Він нагадав, що за декілька тижнів очікують відповідь ЄС щодо питання про статус кандидата для України.

Європейський Союз поступово рухається до впровадження шостого санкційного пакету. Світ нарешті відмовляється від російської нафти. Причому інші країни, які видобувають значно якіснішу й легшу нафту, готуються замістити російське постачання.

Зеленський заявив, що Сполучені Штати підтвердили на різних рівнях, що нашій державі направляються сучасні ракетні системи залпового вогню HIMARS. Ця зброя справді допоможе рятувати життя наших людей і захищати нашу землю.

Також сьогодні маємо новий пакет оборонної допомоги від Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в ЄС: Німеччина зробила заяву

У Києві поновлюють повноцінну діяльність дедалі більше посольств. Станом на сьогодні їх уже 50.

Сьогодні було й два важливих звернення: до парламенту Люксембургу і до учасників безпекового форуму в Братиславі, у якому брали участь і президентка Словаччини Зузана Чапутова, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та інші друзі й партнери нашої держави.

Ключове завдання, як і раніше, – це акумулювати для України максимальну підтримку. Оборонну насамперед, фінансову, авжеж і політичну. Майже кожне звернення приводить до збільшення допомоги нашій державі. Дуже важливо, що зараз – за кілька тижнів – ми очікуємо відповідь Європейського Союзу щодо питання про статус кандидата для України.

Підписав сьогодні новий указ про нагородження наших захисників, захисниць, наших героїв. 223 учасники бойових дій відзначені державними нагородами, із них 72 – посмертно.

Віднині саме у Софійському соборі новопризначені посли іноземних держав вручатимуть вірчі грамоти.

"Це крок, яким Україна підкреслює своє ставлення до кожного посла і відносин з кожною державою. Сподіваюся, що відтепер знамените мозаїчне зображення "Оранти", яку ще називають "Непорушною стіною", захищатиме не лише Київ та українську державу, а і всіх справжніх друзів України, що знаходяться поряд у складний час", - сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «За знищення життя сусідів окупанти заплатять повну ціну - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути