середа, 15 квітня 2020 10:17

За яких умов Україна отримає транш МВФ у травні

За яких умов Україна отримає транш МВФ у травні
Якщо Україна отримає транш МВФ, то макрофінансову допомогу також виділять Євросоюз та Світовий банк. Фото: pixabay.com

Україна може отримати транш Міжнародного валютного фонду до кінця травня, якщо на початку місяця вдасться прийняти "антиколомойський" закон про банки.

"Упевнений на 200%, що після того як ми проголосуємо за "банківський" закон, протягом трьох тижнів отримаємо транш", - повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає "Україна 24".

Додав, що наступного тижня Верховній Раді не вдасться проголосувати за закон у другому читанні. Профільний комітет не встигне опрацювати таблицю правок. Далі протягом 10 днів її потрібно роздати нардепам.

"Тільки тоді закон можуть винести на голосування. Навіть якщо застосуємо прискорену процедуру, це не буде раніше, ніж 5 травня", - пояснив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підпишемо меморандум із МВФ найближчими тижнями - Зеленський

За його словами, гроші від МВФ треба отримати до кінця травня. Це дасть змогу зробити запланований великий платіж.

"Інакше матимемо серйозні проблеми як країна. Від ухвалення "банківського" законопроєкту залежить майбутнє отримання траншу від МВФ. Щойно приймають меморандум із Фондом, додаються $1-1,5 мільярди від Світового банку. €500 мільйонів макрофінансової допомоги від ЄС", - наголосив Арахамія.

Україна планує отримати від МВФ програмне розширене фінансування (EFF). Це довша та об'ємніша програма порівняно з попередньою - stand-by (SBA). Ідеться про $3,5-4 млрд першого року.

Зараз ви читаєте новину «За яких умов Україна отримає транш МВФ у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути