понеділок, 26 жовтня 2009 10:52

За відставку Мартиненка депутатам обіцяли гроші і посади?

За відставку Мартиненка депутатам обіцяли гроші і посади?

Президент за підтримки "ображених" на уряд сил намагається розвалити коаліцію шляхом зміни керівництва фракції "НУ-НС", заявляє депутат Роман Зварич.

"Чергова інформаційна хвиля навколо спроб змінити голову фракції "Наша Україна-Народна Самооборона" Миколу Мартиненка закінчилась нічим", - сказав він, коментуючи заяви про нібито зібрані підписи за таку зміну.

"Для зміни голови фракції сформувалась різношерста компанія. З різних причин свої зусилля об"єднали президент та лояльні до нього депутати, Партія регіонів (через низку депутатів, які контролює колишній високопосадовець Банкової) та навіть деякі позапарламентські бізнесмени, ображені на уряд", - заявив Зварич.

"Використовувався найрізноманітніший інструментарій – від тиску до обіцянок посад ображеним депутатам та пропозицій матеріальних спокус із багатьма нулями", - стверджує він.

За словами Зварича, "для того, аби залучити голоси, почала вкидатись інформація про начебто зібрану більшість – мовляв, поспішайте приєднатись".

"Зміна керівника фракції "НУ-НС" мала б призвести до її виходу з коаліції. І це – головна мета цього проекту", - переконаний він.

Зварич також зазначив, що "дивним чином перегукуються між собою заява депутата "НУ-НС" В"ячеслава Кириленка про нібито зібрані голоси за зміну голови фракції та заява одного з лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що у разі такої зміни "НУ-НС" може вийти зі складу коаліції і буде створена нова парламентська більшість".

Він наголосив, що для зміни голови фракції необхідне проведення її засідання, особисте голосування мінімум 37-ми депутатів та відповідно оформлений протокол.

"Попри всі обіцянки та анонси, цього зроблено не було. І це підтверджує небажання депутатів фракції брати участь у цій політичній авантюрі", - сказав Зварич.

Нагадаємо, минулого тижня лідер групи "За Україну" В"ячеслав Кириленко заявив, що фракція НУНС зібрала підписи більшості фракції для зміни керівництва. За його словами, ця ідея не нова, вона визрівала майже 7 місяців.

Це підтвердила і глава Секретаріату президента Віра Ульянченко.

Казали, що кадрові перестанови відбудуться у п"ятницю, 23 жовтня. Проте цього не сталося.

Наразі фракцію НУ-НС очолює Микола Мартиненко, який був обраний на цю посаду 16 січня.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «За відставку Мартиненка депутатам обіцяли гроші і посади?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути