Ексклюзиви
понеділок, 04 січня 2016 20:47

За важкі злочини в зоні АТО Інтерпол розшукує 13 осіб

За важкі злочини в зоні АТО Інтерпол розшукує 13 осіб
Фото: job-sbu.org

У міжнародний розшук по базах Інтерполу оголошено 13 особливо небезпечних злочинців, які скоювали в зоні АТО важкі кримінальні злочини.

Про це повідомив начальник Головного управління поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін, якого цитує в понеділок відділ комунікації відомства.

"Ми працюємо у тісній взаємодії з представниками правоохоронних органів різних країн. У міжнародний розшук вже оголошено 13 особливо небезпечних осіб, які діяли на окупованій території, нам вдалося довести їх причетність до тяжких злочинів, незважаючи на неможливість доступу поліції до цієї зони", - зазначив він.

Ці особи підозрюються у вбивствах, катуваннях, викраденнях та пограбуваннях громадян, причетні також до терористичних угруповань.

"Встановлено, що одночасно усі ці зловмисники з кримінальним досвідом входять або входили до лав бойовиків. Тож терористи та їх пособники, які вчиняють тяжкі правопорушення, можуть не сподіватися сховатися за межами України – ми зробили усе, аби вони не залишилися безкарними, - зазначає Аброськін.

За його словами, був розроблений дієвий механізм внесення підозрюваних до обліків Інтерполу.

Усього з метою оголошення в міжнародний розшук до Генерального секретаріату Інтерполу були направлені 137 матеріалів. З них 27 - щодо фігурантів відразу кількох кримінальних проваджень, у числі яких - злочини проти миру та безпеки.

На цей час за ініціативою поліції Донецької області у міжнародному розшуку перебувають 85 осіб, розшукуваних з метою затримання та екстрадиції, а також встановлення місцеперебування, та 5 громадян, безвісти зниклих на території закордонних країн.

Крім того, протягом року на Донеччині за базами даних Інтерполу перевірено більше 300 осіб та понад 22,5 тисячі транспортних засобів.

Зараз ви читаєте новину «За важкі злочини в зоні АТО Інтерпол розшукує 13 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути