Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 13:17

За три місяці мережа ОПОРА зареєструвала понад тисячу випадків використання адмінресурсу

За три місяці мережа ОПОРА зареєструвала понад тисячу випадків використання адмінресурсу
Фото: dif.org.ua

Основна ознака цих виборів - неконкурентність.

Таку думку під час прес-конференції виголосив аналітик кампанії спостереження громадської мережі ОПОРА Олександр Неберикут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецька міськрада переживає, що опозиція зірве вибори

"На фініші ця кампанія характеризується масовим сплеском медійної вуличної агітації і зовнішньої реклами, до якої вдаються усі суб'єкти виборчого процесу. Залишаються актуальними основні тенденції кампанії, які були характерними і для попередніх місяців. Зокрема, масштабне використання адмінресурсу, різні форми підкупу та порушення правил проведення агітації", - сказав експерт.

Неберикут зауважив, що належної реакції збоку правоохоронних органів, ЦВК та самих кандидатів на системні зловживання не було. Експерт навів приклади зловживань.

"В Донецькій області міністр освіти Дмитро Табачник та кандидат від Партії регіонів у 46 окрузі Сергій Клюєв проводили урочистості з нагодни дня вчителя у місті Артемівськ. У межах заходу міністр вручив місцевим школам 15 комп'ютерів. Кандидат Клюєв подарував освітнім закладам 100 комплектів зібрань літературних творів. Таким чином, кандидат, поєднавши держпрограму комп'ютеризації шкіл із власною благодійною передвиборчою ініціативою, фактично використав бюджетні ресурси в агітаційних цілях", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецькому "УДАР" готують Майдан - ПР збирається вкрасти 10% голосів

Він також розповів, що у Харківській області кандидат-мажоритарник, що є братом голови ОДА, Дмитро Добкін у супроводі представників місцевих влад та всіх рідних здійснять вручення школам комп'ютерів, отриманих Україною, як гуманітарну допомогу від Китайської народної республіки.

"Такі заходи супроводжуються агітаційними виступами кандидатів, а презентовані подарунки позиціонуються як їхній особистий внесок в комп'ютеризацію шкіл. Подібних випадків за три місяці зареєстровано більше 1 тисячі, але за це нікого не зняли з реєстрації. Ознака виборів - це неконкурентність. Серед порушень лідирує адмінресурс", - наголосив Неберикут.

Зараз ви читаєте новину «За три місяці мережа ОПОРА зареєструвала понад тисячу випадків використання адмінресурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути