пʼятниця, 26 квітня 2013 17:05

За жбурляння фарбою у Симоненка порушили кримінальну справу

За жбурляння фарбою у Симоненка порушили кримінальну справу
Дівчатам може загрожувати покарання до чотирьох років позбавлення волі. Фото: vk.com

Проти активісток Коаліції учасників помаранчевої революції, які намагалися облити фарбою комуністів Геннадія Зюганова та Петра Симоненка, порушено кримінальну справу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав голова КУПРу Сергій Мельниченко.

"Сьогодні на 14.00 мало відбутися засідання суду. Тетяна Лиходєєва та Єлизавета Жарікова прийшли, але міліції не було. Годину прочекали. Після того зв'язалися з працівниками міліції, які повідомили, що вчора цей факт був внесений до реєстру, тобто відносно дівчат відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу - хуліганство, вчинене групою осіб. Там покарання - до чотирьох років позбавлення волі", - зазначив він.

За словами голови КУПРу, вчора на дівчат були складені протоколи про адміністративні порушення за статтею дрібне хуліганство, за що передбачається міра покарання у вигляді арешту на 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістка кинула фарбою в Симоненка, а її тягли за волосся по підлозі

"Їх не заарештували. У понеділок буде вирішуватися це питання. Сподіваюся, у міліції вистачить клепки у голові, аби закрити впровадження у кримінальній справі. Бо складу злочину як такого не було. Навіть адміністративним правопорушенням це складно назвати", - наголосив Мельниченко.

Він також повідомив, що охоронці комуністів нанесли Лиходєєвій тілесні ушкодження.

"Її тоді госпіталізували, зробили рентген. Лікарі поставили діагноз - пошкодження зв'язок правого плечового суглобу, синці правого плеча. Рекомендували накласти перев'язки. Але працівники міліції, які з нею приїхали, сказали, що їй потрібно оформлювати документи і забрали її у райвідділ. Вона написала заяву з приводу побиття, адже був скоєний злочин. Однак міліція чомусь порушила кримінальну справу проти неї", - додав активіст.

Зараз ви читаєте новину «За жбурляння фарбою у Симоненка порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути