субота, 06 серпня 2011 13:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

За ґратами Тимошенко не зможе так яскраво піаритись - російський політолог

За ґратами Тимошенко не зможе так яскраво піаритись - російський політолог

Арешт Юлії Тимошенко — логічний етап у судовому процесі над екс-прем'єркою.

Про це заявила провідний науковий співробітник Російського інституту стратегічних досліджень, автор книги "Антропологія влади. Юлія Тимошенко" (2010) Тамара Гузенкова.

"Процес триває достатньо довго, і він мав би вже чимось закінчитися, - сказала Тамара Семенівна телефоном з Москви. - Або влада має відступити і Тимошенко стане переможцем, або треба її брати під варту. Перший варіант означав би чергову поразку чинної влади від Юлії Тимошенко. Зрозуміло, що українські можновладці не можуть цього допустити, бо це буде демонстрацією власної слабкості і непереможності "Леді Ю".

На думку Гузенкової, для порушення кримінальної справи і арешту Тимошенко є достатньо правових підстав.

"До того ж, зіграла роль неприпустима і зухвала поведінка обвинуваченої на судових засіданнях та в інформаційній сфері — у блогах, Твіттері, публічних виступах, - продовжує політолог. - Терпіти це і не звертати уваги було б проявом безсилля української Феміди перед колишнім газовим олігархом".

З боку влади справою Тимошенко займається велика група професійних юристів, вважає Гузенкова.

"Саме тому почали спливати факти із її ранньої бізнесової діяльності. З'явилися і повідомлення про мільйони, які вона витрачала на особисті потреби. Усе це робиться для того, щоб дезавуювати образ палкого борця за демократію, який Юлія Тимошенко намагається нав'язати суспільству".

Друга частина цієї політичної вистави проходитиме зовсім по-іншому, переконана політолог.

"Тимошенко знаходитиметься під вартою і не зможе уже так яскраво робити власний піар. Навряд чи вона зможе розраховувати на серйозну підтримку з боку своїх прихильників в Україні. Її соратники намагатимуться збурити протестні настрої за кордоном. Будуть заяви і виступи різних політичних партнерів "Батьківщини", посадовців керівних органів Євросоюзу, лідерів української діаспори у США. Таким чином за допомогою впливових сил тиснутимуть на українську владу. Чим це закінчиться — сказати важко. Переможе той, у кого виявиться більше витримки", - додала Гузенкова.

Зараз ви читаєте новину «За ґратами Тимошенко не зможе так яскраво піаритись - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути