понеділок, 07 жовтня 2013 09:54

За посаду президента боротимуться 30 кандидатів. Серед них може бути Тимошенко - глава ЦВК

За посаду президента боротимуться 30 кандидатів. Серед них може бути Тимошенко - глава ЦВК
Фото: kommersant.ua

Близько 30 кандидатів боротимуться за пост глави держави в 2015 році.

Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" сказав голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський.

Відповідаючи на запитання, скільки політиків буде боротися за пост глави держави в 2015 році на його думку, він сказав: "Виходячи з практики, напевно, десятків зо три. Від 20 до 30".

Говорячи про проведення виборів президента в один тур, він заявив: "Ніяких передумов для цього я не бачу. Переконаний, що закон про вибори президента в контексті підготовки до чергових виборів не вимагає змін" .

"Вибори в один тур - це необхідність не просто зміни, а фундаментальної ревізії всього закону. Будь-хто з моїх колег відповість так само, як і я: стабільність норм якісного виборчого законодавства - благо для суспільства. Ось що дійсно вимагає перегляду - так це закон про місцевих виборах. За діючу його редакцію не раз бувало соромно", - підкреслив він.

Також Охендовський вважає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко може подати документи для реєстрації кандидатом у президенти України, "точно так само, як і будь-який інший громадянин України".

"Якщо виникне така ситуація, ЦВК вчинить так само, як робила раніше і має намір поступати надалі - оцінка поданих нам документів буде дано з точки зору існуючої у відповідний момент часу правової реальності", - резюмував Охендовський.

Зараз ви читаєте новину «За посаду президента боротимуться 30 кандидатів. Серед них може бути Тимошенко - глава ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути