середа, 04 лютого 2009 08:59

За Наливайченка взявся комітет Гриценка

За Наливайченка взявся комітет Гриценка
В середу Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони розгляне проект постанови про призначення Валентина Наливайченка главою Служби безпеки України.

Такий порядок денний сьогоднішнього засідання комітету.

За підсумками засідання комітету його глава - Анатолій Гриценко - проінформує про ухвалені рішення і дасть відповіді на інші питання.

Нагадаємо, в середині січня народний депутат, член депутатської групи "Народна самооборона" Геннадій Москаль звернувся до окружного адміністративного суду Києва з адміністративним позовом про усунення Наливайченка з посади в.о. глави Служби безпеки України.

Причиною звернення в судові органи з цього питання Москаль називає те, що посаду виконуючого обов"язки голови СБУ "Наливайченко привласнив собі незаконно".

Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд цієї справи. Наступне засідання суду відбудеться 6 лютого.

У свою чергу, народний депутат від БЮТ Святослав Олійник попросив Генпрокурора перевірити законність наказу про призначення Наливайченка в.о. глави СБУ.

У своєму зверненні на адресу ГПУ Олійник відзначив: "Наказ голови Служби безпеки України Дріжчаного від 1 грудня 2006 року (про призначення Валентина Наливайченка в.о. глави СБУ) сеперечить закону".

У січні Президент знов попросив призначити Наливайченка главою СБУ. Ющенко подав на розгляд Верховної Ради представлення про призначення Наливайченка на посаду голови Служби безпеки України.

Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті під N3622. Представлення подане у відповідності п.14 ч.1 ст.106 Конституції України.

В той же час, БЮТ вже попередив, що відповідь фракції на таку пропозицію буде однозначно негативною.

За матеріалами: Ліга.
Зараз ви читаєте новину «За Наливайченка взявся комітет Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути