Ексклюзиви
пʼятниця, 29 березня 2013 16:15

За мітингами в Україні відтепер спостерігатиме "ОЗОН"

За мітингами в Україні відтепер спостерігатиме "ОЗОН"
Фото: korrespondent.net

За проведенням мітингів в Україні відтепер спостерігатиме незалежна група громадського спостереження "ОЗОН".

Про це у п'ятницю під час презентації проекту "Група громадського спостереження "ОЗОН" повідомила голова правління громадської організації "Центр громадянських свобод" Олександра Матвійчук.

Вона повідомила, що головна особливість "ОЗОНу" полягає у тому, що він виступає "третьою силою". "Озонівці не підтримують ані учасників проекту, ані представників правоохоронних органів. Вони завжди залишаються над процесом", - зазначила Матвійчук, підкресливши, що ніколи досі в Україні за масовими акціями не спостерігали групи, які б виступали від імені громадськості та були незаангажованими та об'єктивними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

За словами керівника проекту групи громадянського спостереження "ОЗОН" Валерії Рибак, наразі за мирними зібраннями зголосилися спостерігати 80 осіб зі всієї України, з них відібрані 25 найкращих.

Рибак додала, що вже протягом березня пілотна група озонівців здійснила спостереження за 10-ма мирними зібраннями у Запоріжжі, Києві, Луцьку, Сімферополі, Хмельницькому, Ужгороді та підготувала звіти за їх підсумками. Більшість зі згаданих акцій, зауважила вона, пройшли мирно, без правопорушень, за винятком мітингу 18 березня під Генпрокуратурою у Вінниці на підтримку вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Чесно" розповіли про 13 кроків для підвищення прозорості роботи парламенту

Рибак також поінформувала, що після кожної акції представники організації складають звіт щодо оцінки подій, де зазначають недоліки в охороні громадського порядку під час проведення акцій, звіт дає змогу адекватно оцінювати події за участю громадян і правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «За мітингами в Україні відтепер спостерігатиме "ОЗОН"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути