вівторок, 06 грудня 2016 12:30

За компромат Онищенка взялися детективи

За компромат Онищенка взялися детективи
Facebook

НАБУ перевіряє інформацію, оприлюднену депутатом Олександром Онищенком, про підкуп депутатів. Водночас до Єдиного реєстру розслідувань справу не внесли.

Про це пише "Українська правда".

"Оприлюднену у ЗМІ інформацію народного депутата Олександра Онищенка щодо так званої купівлі-продажу голосів парламентаріїв під час голосування у Верховній Раді зараз вивчають", - вказали у відомстві.

"Будь-які гучні заяви, не підкріплені фактами, не можуть бути підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру державних розслідувань", - додали в бюро.

Також там закликали Онищенка уточнити, кому, коли та за яких обставин пропонувалися гроші.

"А також надати документальні підтвердження своїх слів щодо підкупів депутатів окремими державними службовцями для того, аби мати можливість прийняти рішення щодо подальших процесуальних дій", - уточнили в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Луценка і НАБУ вимагають назвати замовника дискредитації Яценюка

На питання, що саме може бути підтвердженням, у відомстві пояснили, що "мають бути конкретні факти: хто, коли, кому, скільки, за яких обставин тощо".

Раніше Онищенко заявляв, що у Верховній Раді продають свої голоси близько 70 депутатів. За знакові голосування ціна коливається від $20 до $100 тис. Це залежить від особи депутата. У кожному окремому випадку потрібно торгуватися.

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів. 5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність. 27 липня генпрокурор підписав повідомлення про підозру. Депутат втік за кордон.

Зараз ви читаєте новину «За компромат Онищенка взялися детективи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути