неділя, 07 квітня 2013 18:24

За "Червону Атлантиду" Ганна Герман отримала 47 тисяч гривень гонорару
6

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

Вчора, 6 квітня нардеп від партії регіонів Анна Герман вкотре відвідала виставу, складену за мотивами її роману "Піраміди невидимі". На прес-конференцію та виставу приїхала на позашляховику "Мерседес Гелендваген".

Спектакль поставили молоді актори Івано-франківського театру імені В. Стефаника у райцентрі Калинівка Вінниччини. Зустрічі фінансує однопартієць Володимир Продиус.

"Він перший запропонував Герман свою підтримку. Він родом з Вінниччини і має можливість підтримати пані Герман. Здається з його фонду також витрачаються гроші на підтримку інших авторів" - каже помічник нардепа, журналіст Дмитро Понамарчук.

Герман наголосила, що вистави дозволяють зблизитися з людьми.

"Я дуже люблю українські малі міста. Вони затишні, мають стиль, а великі міста його втрачають. Мені подобається, що у них не так багато реклами. Їдеш до людей і отримуєш колосальний заряд енергії. Мені хочеться піти на їхній ринок, поговорити зі звичайними людьми. Розмови відразу знімають зневіру" - зауважила Анна Герман.

Герман привезла 350 примірників книги "Червона Атлантида". Їх роздали безкоштовно. Кожен міг отримати її з авторським підписом.

"За перший тираж отримала 47 тисяч гривень премії. За ці гроші купили серцевий апарат для матері одного журналіста. Він колись працював на каналі "СТБ". Щоб отримати гонорар, книги мають продатися. Коли ми побачили, що маємо успіх, ще видали тираж" - каже Герман.

За видання своїх книг президент Віктор Янукович отримав більше 15 млн. грн гонорару. Такі великі гроші він отримав, бо продав своє авторське право, наголосила Анна Герман.

"Видавництво купило у нього авторське право. Відтепер він не має право перевидати сам ці книги. Тому потім видавництво зможе видати повне зібрання і на цьому заробити гроші. Це справа комерції. Я поки що не готова до цього. Для мене важливо поїздити по містах і роздати свої книги людям аби вони прочитали їх рано чи пізно" - говорить регіоналка.

Журналісти запитали, чому так важко звичайним авторам видати книги за державні кошти.

"Є така програма і вона досить потужна. На неї витрачаються досить великі кошти. Я не можу сказати, що за тією програмою завжди видаються найкращі книги. Там є свої входи-виходи. Але ми теж можемо у ті шпарини влазити і проштовхувати дійсно хороших авторів. Якось туди потрапила книга мого чоловіка і я зняла її з плану. Якщо ми маємо можливість видати самі, то чого б ні. Можу знайти хлопців, які допоможуть. Хай краще за бюджетні кошти надрукують твори талановитих авторів, які не можуть знайти собі спонсорів. Якщо комусь треба допомогти, із задоволенням підтримаю" - наголосила Анна Герман.

Зараз ви читаєте новину «За "Червону Атлантиду" Ганна Герман отримала 47 тисяч гривень гонорару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути