середа, 29 серпня 2012 02:25

З вересня буде істотне прискорення інфляції - нардеп

З вересня буде істотне прискорення інфляції - нардеп
Павло Жебрівський переконаний, що криза в Україні вже є. Фото: www.ukrinform.ua

Криза в Україні вже є, але про неї поки не говорять.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат Павло Жебрівський.

"Україна продовжує залишатися дуже залежною від свого експортного потенціалу. На сьогодні 60% ВВП – це експорт. Це металургія, хімія і трохи машинобудування. Оскільки йде рецесія на зовнішніх ринках, особливо європейському, то зрозуміло, що одразу є проблеми в Україні", - пояснив він.

Нардеп додав: "Сьогодні показує, що є 2% зростання ВВП, але це за рахунок того, що пришвидшили збір врожаю у другом кварталі. Я думаю, що по 3 кварталу ми вже побачимо реальне падіння, зокрема і  за рахунок звуження ринків для нашого традиційного експорту, так і за рахунок неврожаю".

Жебрівський також наголосив, що "роздуті виплати як соціальні, так і корупційні", зокрема Євро-2012, дороги, приведуть до того, що фінансового ресурсу у держави буде обмаль.

Крім того, за словами нардепа, достатньо серйозні виплати в України по зовнішнім і по внутрішнім боргам. "Вже сьогодні Україна винна більше 500 млрд грн. Зараз "попередників" критикують, але тоді було близько 300 млрд грн. боргу. Тим паче, на сьогодні особливо віддавати його не має чим", - пояснив парламентар.

Він також переконаний, що починаючи з вересня буде суттєве прискорення інфляції, а в жовтні-листопаді ще більш прискорений інфляційний процес.

"Криза вже фактично почалася в Україні. Поки що немає обвального падіння ВВП, але криза вже є", - наголосив нардеп.

Жебрівський також не виключає суттєвої девальвації гривні. За його словами, найближчим часом долар зросте у кращому випадку на 40-60 копійок.

Зараз ви читаєте новину «З вересня буде істотне прискорення інфляції - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути