понеділок, 09 грудня 2013 15:32

З Майдану виводять дітей і жінок, охороні дали наказ "Беркут" не бити

З Майдану виводять дітей і жінок, охороні дали наказ "Беркут" не бити
Фото: Фейсбук

Вулиця Хрещатик заблокована силовиками і автобусами. "Беркут" в одну шеренгу стоїть із щитами. Люди кажуть, що деякі номери автобусів кримські.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Наразі на майдані є жінки. З Майдану виводять дітей. Більшість присутніх — чоловіки. На прохідних стоять чоловіки у військових зелених касках і камуфляжі. Це козацьке об'єднання "Козаки України" від "Свободи". У разі нападу "беркуту" вони мають організувати першу колону захисту.

"Ми готові до всього. Вже знаємо, що буде силове протистояння. Зараз ми вартові. А нападатимуть, станемо стіною в першу лінію. Нам був приказ — не приміняти силу проти "Беркуту" у разі нападу. Проситимемо людей виходити", - каже Юрій з цього об'єднання. Він приїхав з Івано-Франківщини.

Посеред Майдану танцює групка дівчат. Вони слухають виступи на сцені, пританцьовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На площі Льва Толстого збирають колону бомжів, яку можуть повести на Майдан

"Розгону не буде, або всі програємо. Або всі виграємо. Якщо нас тут буде багато, влада побоїться давати наказ про штурм. Ми прочитали в інтернеті, що Майдан оточили силовики. Відпросилися з роботи і прибігли сюди", - сказала Тетяна Різник. Вона працює економістом на центральній вулиці Жилянській.

В цей час зі сцени нардеп з "Батьківщини" Андрій Парубій закликає зі сцени чоловіків терміново записуватися до загонів самооборони.

З боку "Макдональдса" чоловік у гучномовець закликає жінок та дітей покинути територію Майдану. Біля готелю "Козацький" багато правоохоронців. Майдан з усіх боків оточила міліція із щитами.

Зараз ви читаєте новину «З Майдану виводять дітей і жінок, охороні дали наказ "Беркут" не бити ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути