пʼятниця, 10 березня 2023 18:15

З Києво-Печерської лаври виселять московську церкву

З Києво-Печерської лаври виселять московську церкву
Заповідник попередив про розірвання договору з 29 березня. Фото: wikipedia.org

Києво-Печерська лавра розриває договір про оренду будівель і майна, якими користувалися представники Російської православної церкви в Україні.

Представники російської церкви мають звільнити приміщення на території заповідника до 29 березня. Про це повідомив сайт Києво-Печерської лаври.

За договором від 19 липня 2013 року чоловічий монастир російської церкви безоплатно користуватися культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський піп збирав розвіддані для ФСБ

Заповідник попередив про розірвання договору з 29 березня на підставі висновків міжвідомчої робочої групи і листа Міністерства культури та інформаційної політики.

Наприкінці минулого року заповідник "Києво-Печерська лавра" поінформував представників російської церкви, що з 1 січня не продовжує договір користування Успенським собором і Трапезною церквою.

У січні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про рішення щодо передачі державі Успенського собору і Трапезної церкви.

Зараз ви читаєте новину «З Києво-Печерської лаври виселять московську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути