Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 17:13

Янукович закликав українців Бразилії повертатися на Батьківщину

Янукович закликав українців Бразилії повертатися на Батьківщину

Президент України Віктор Янукович запросив українців Бразилії повертатися на Батьківщину.

На зустрічі з представниками української діаспори в Сан-Пауло в понеділок президент України зазначив, що завжди радий бачити представників діаспори України. "А тих, хто повернеться - це буде хороша новина для мене. Приїжджайте в Україну, там зараз цікаво жити", - сказав він.

При цьому президент України розповів представникам української діаспори про реформи, які проводяться в Україні, і які спрямовані на покращення життя українських громадян.

Крім того, в Україні сподіваються, що президент Бразилії Ділма Русеф підпише до 4 листопада спеціальний декрет, згідно з яким українці зможуть їздити до Бразилії без віз на короткий час.

"У Бразилії, згідно з Конституцією президент має підписати, як голова виконавчої влади, президентський декрет, яким всім виконавчим органам буде повідомлено про те, що українські громадяни можуть в'їжджати на територію Бразилії без віз. Ми сподіваємося, що президент Бразилії до 4 листопада підпише цей указ", - сказав у понеділок в Сан-Пауло українським журналістам посол України в Бразилії Ігор Грушко в ході державного візиту президента Януковича до Бразилії.

Посол нагадав, що згідно з угодою, ратифікованим між двома країнами, з 4 листопада вступає в силу договір про безвізові поїздки для громадян Бразилії в Україну і українців до Бразилії на термін не більше 90 днів.

При цьому, за словами посла, якщо мова йде про більш довгострокові поїздки, то за візи доведеться платити.

Нагадаємо, що наразі  Янукович перебуває з державним візитом у Федеративній Республіці Бразилія. На 24 жовтня у м. Сан-Пауло була запланована зустріч Януковича з представниками бразильських ділових кіл, з губернатором штату Сан-Пауло та з представниками української громади Бразилії.

Ввечері голова держави відбуде до м. Бразиліа, де наступного дня відбудуться його переговори з вищим керівництвом країни.

Зараз ви читаєте новину «Янукович закликав українців Бразилії повертатися на Батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути