вівторок, 04 грудня 2012 09:29

Янукович внесе кандидатуру нового прем'єра ще на цьому тижні?

Янукович внесе кандидатуру нового прем'єра ще на цьому тижні?
Фото: lifedon.com.ua

Президент Віктор Янукович внесе кандидатуру нового прем'єра до парламенту ще на цьому тижні, а спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що народні депутати оберуть нового главу уряду 13-14 грудня.

Про це повідомляє Комерсант-Україна з посиланням на джерела.

Як повідомило джерело, кандидатуру прем'єра Віктор Янукович має намір внести кандидатуру до Верховної Ради до початку свого візиту до Індії, який запланований на 9 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутати мають визначитися: чи вони є суб'єктом політичної відповідальності, чи опозицією" - "регіонал"

Зокрема, за інформацією видання, свою роботу в Кабміні продовжать перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, який курує питання євроінтеграції, і віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Голова Верховної ради Володимир Литвин вважає, що голосування за нового главу уряду відбудеться після 12 грудня - на першому засіданні Ради VII скликання і обрання спікера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект Держбюджету на наступний рік надійшов до ВР - Мірошниченко

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив, що рішення щодо нового прем'єра можуть прийняти до 14 грудня. "Є кандидатури, крім Миколи Азарова. Але хто буде запропонований? Не виключаю, що нині чинний прем'єр", - сказав він.

За кандидатуру Миколи Азарова висловився і секретар Радбезу Андрій Клюєв: "У Миколи Яновича, я думаю, досить великі шанси. Справа в тому, що він дуже досвідчений прем'єр-міністр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для людей вигідніше мати поганий Держбюджет - Литвин

Джерела видання в уряді стверджують, що великих змін у складі Кабміну не відбудеться. "Микола Азаров швидше за все збереже пост глави уряду і буде повторно внесений президентом на розгляд депутатів, а уряд залишиться в нинішньому вигляді. Система ні добре, ні погано - але працює. Реформи, нехай без проривів, але будуть продовжуватися", - заявив співрозмовник в уряді.

"У світлі президентських виборів 2015 року Віктору Януковичу необхідно зберегти нинішню систему противаг усередині своєї команди", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович внесе кандидатуру нового прем'єра ще на цьому тижні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути