понеділок, 10 грудня 2012 21:28

Янукович поїде до Москви за грошима, а не через Митний союз - експерт

Янукович поїде до Москви за грошима, а не через Митний союз - експерт
Олексій Коломієць. Фото: osp-ua.info

Віктор Янукович поїде до Москви за грошима, а не через Митний союз.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт, президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць.

Зазначимо, що за інформацією ЗМІ, на 17-18 грудня заплановано ще не анонсований візит президента Віктора Януковича до Москви. Одним з головних питань порядку денного стане можливість участі України в східному інтеграційному процесі, зазначає джерело.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи можливо, що Янукович у Москві погодиться на просування України до Митного союзу, експерт наголосив:

"Янукович може робити що завгодно, все більше і більше себе делегалізуючи. Зрозуміло, що його легітимність була повністю знищена першого жовтня 2010 року. Зрозуміло, що ніхто не давав йому повноважень, які були в абсолютно неконституційний спосіб йому надані, поверненням Конституції. Це питання легітимності. Що ж стосується суто політичної точки зору, то навіть якщо припустити, що буде перший крок у напрямку Митного союзу, то якщо він чесно думає про розкол держави — то він це зробить. Адже близько 15 областей та Київ проголосували за опозицію. Тому з політичної точки зору я це не уявляю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода про асоціацію з ЄС буде підписана в найближчому майбутньому - Азаров

Коломієць підкреслив, що якщо президент таки піде на цей союз, то наслідки будуть абсолютно не передбачуваними.

"Це дуже серйозно і наслідки мені збагнути важко. Але головне, за чим він поїде — це просити грошей. Звичайно, будуть відповідні контрпропозиції з боку Росії і, звичайно, перша пропозиція буде — це Митний союз. Якщо президент погодиться, то для нього все на тому і завершиться. Уявімо, що він повертається сюди і каже: "Я погодився вступити в цей союз". Одразу починається щонайменше повстання у новій Верховній Раді, де у них немає більшості, починаються неконтрольовані речі в областях. Та й позиція у структурах Європейського союзу і в США переходить трохи в іншу площину. Тоді вже починаються реальні речі щодо України", - підкреслив він.

Саме тому, на думку експерта, Янукович на це навряд чи піде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович їде до Москви говорити про Митний союз - ЗМІ

"Йому потрібні кошти от і все. Тому там буде мова йти про інше. Мова буде іти про ГТС, про максимальний контроль або гарантії бізнесу, наближеного до Путіна в Україні і, можливо все ж таки щодо реального злиття якихось серйозних галузей, - підкреслив Коломієць. - Янукович чудово розуміє, що ситуація в Україні не катастрофічна, а є повним крахом. І в цьому аспекті і розглядається номінація на друге пришестя Азарова".

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїде до Москви за грошима, а не через Митний союз - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути