Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2013 15:00

Янукович "пограв м'язами" перед Путіним - експерт про арешт Маркова

Янукович "пограв м'язами" перед Путіним - експерт про арешт Маркова
фото: lenta-ua.net

Арешт лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова - сигнал прихильникам союзу з Росією. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Віктор Янукович дохідливо пояснив, що чекає інтеграторів у Митний Союз. Показав, що не зупиниться ні перед чим. Марков - людина обласкана російською православною церквою, Кремлем. Має державні нагороди Російської Федерації. По-суті - це виклик Кремлю і особисто Путіну. Це означає, що всі емісари Москви матимуть таку незавидну долю", - зазначив він.

На думку Березовця, арешт Маркова - сигнал Євросоюзу.

"Мовляв, я ще не звільнив Юлію Тимошенко, але вже чітко показую, що йду до вас. Сьогодні Росія не в тренді, непопулярна. І цей крок Януковича тихо, без емоцій будуть вітати.

Янукович показує Путіну силу. Це як виклик людини, що тримає район тому, хто зайшов на його територію і мовчав, поки той трусив кіоски і тирив дріб'язок по кишенях. А потім взяв і все припинив. Всім усе стало зрозуміло", - зауважив політтехнолог.

Для Росії це певний шок, вважає він.

"Думали, що з Януковичем досягнуть компромісу. Зараз Росія може посилити митні перевірки, припинити постачання українських товарів на свою територію. Можуть початися проблеми із "Газпромом". Синоптики передбачають, що ця зима може стати найхолоднішою за останні 100 років. Росія сподівається, що мороз змусить капітулювати Януковича перед Москвою. Але Янукович готується до зими - в підземні сховища зажене газ і зможе обігрівати територію в критичний момент. Як мінімум побутова сфера, будинки, лікарні будуть забезпечені газом. Є небезпека, що може в певний момент зупинитися промисловість. Однак населення не постраждає", - наголосив Березовець.

Коментуючи вигуки Маркова під час допиту про "донецкую банду" і "уголовника", політтехнолог сказав:

"Викрики могли бути стартом його політичної кар'єри. Призначалися для вух і Путіна, і Януковича. Марков пошкодує. Кажуть, Юрій Луценко отримав термін, коли назвав Януковича "уркою". Він таких речей не забуває і не пробачає.

Зараз ви читаєте новину «Янукович "пограв м'язами" перед Путіним - експерт про арешт Маркова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути