вівторок, 13 листопада 2012 12:20

Янукович каже, що треба залучати науковців до реформування правоохоронних органів

Янукович каже, що треба залучати науковців до реформування правоохоронних органів
Фото: anvizit.com.ua

Необхідно залучати науковців до реформування правоохоронних органів.

Про це під час свого виступу на координаційній нараді керівників правоохоронних органів сказав президент України Віктор Янукович.

"Необхідно залучати науковців, адже існуючі проблеми потребують глибокого науково-теоретичного опрацювання. Не можна допустити поспішності під час підготовки та затвердженні концепції реформування. Цю роботу треба проводити поступово, систематично і комплексно", - заявив він.

Він зазначив, що процес реформування правоохоронних органі в в Росії відбувався впродовж 5 років: "Переконаний, що завдяки прийняттю КПК, нам вдалося забезпечити приведення вітчизняного процесуального законодавства у відповідність із європейськими стандартами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко: опозиція має достатньо голосів для ухвалення у Раді постанови про покарання фальсифікаторів

Окрім того, за його словами, новий КПК надає у розпорядження правоохоронних органів сучасні та дієві механізми боротьби із злочинністю. "Підвищує відповідальність, насамперед, працівників прокуратури, розширює координуючу роль прокуратури у питаннях забезпечення законності протидії злочинності. Вже в найближчі дні реальним життям українського суспільства стане розширення судового контролю, ліквідація можливості направлення справи та додаткове розслідування, запровадження нових різновидів кримінального впровадження", - додав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно проводити перевибори повністю по країні" - член ЦВК Жиденко

Також він похвалився, що за короткий проміжок часу вдалося прийняти закон "Про адвокатуру та адвокатську діяльність". "Основна мета цього закону — гарантування прав особи на якісну правову допомогу, посилення права адвоката у збиранні доказів, запроваджені механізмів захисту адвокатської таємниці. Сподіваюся, що судам та правоохоронним органам вдасться якнайшвидше впровадити в практику своєї професійної діяльності", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович каже, що треба залучати науковців до реформування правоохоронних органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути