вівторок, 17 серпня 2010 20:00

Янукович хоче, щоб Азаров покращив життя в інтернатах

Янукович хоче, щоб Азаров покращив життя в інтернатах

Президент Віктор Янукович доручив керівництву уряду та місцевій владі створити належні умови в інтернатах для хворих дітей, літніх людей та інвалідів. Зокрема, глава держави доручив вивчити і впровадити в Україні кращий світовий досвід у цій сфері, повідомили у прес-службі президента.

Окрім того, Кабінет Міністрів має внести зміни до чинного законодавства для поліпшення медичного обслуговування і матеріально-побутових умов в інтернатах та передати їх до міністерств праці та соціальної політики та охорони здоров"я.

Для надання допомоги інтернатам керівництву уряду та регіонів доручено сприяти запровадженню шефства над ними трудовими колективами, благодійними фондами і громадськими організаціями.

Відтепер в інтернатах щоквартально проводитимуть медичні обстеження та карантинні заходи під час сезонних хвороб.

В усіх інтернатах для дітей-сиріт, дітей-інвалідів та дітей, позбавлених батьківського піклування, проведуть перевірки педагогів і медичних працівників на відповідність фаховим і моральним якостям, необхідних у роботі з вихованцями. У таких інтернатах, а також закладах для інвалідів та літніх людей за дорученням президента відкриють трудові майстерні, підсобні господарства і спеціальні робочі місця для навчання та трудової реабілітації.

Повідомляють також, що вихованців інтернатів для дітей з порушеннями центральної нервової системи оздоровлять у санаторіях Державного управління справами та Міжнародній клініці відновного лікування у Трускавці.

Нагадаємо, з 7 по 11 серпня на Чернігівщині в Ніжинському інтернаті померли чотири дитини і один дорослий. За попередніми даними, вони постраждали від невідомої вірусної інфекції з екзантемою (висипом), диференційованої з герпетичною.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче, щоб Азаров покращив життя в інтернатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути