понеділок, 24 грудня 2012 18:00

Якщо українці і надалі обиратимуть таку владу, то скоро стануть "гарматним м'ясом" Росії - Возняк

Якщо українці і надалі обиратимуть таку владу, то скоро стануть "гарматним м'ясом" Росії - Возняк
Тарас Возняк. Фото: zarvanytsya.org.ua

В "Единой России" пропонують після вступу України до Митного союзу переселити у Сибір 7 млн українців.

Український культуролог Тарас Возняк переконаний, що у зв'язку з економічною кризою, яка насувається на Україну, такі перспективи є цілком реальними.

"Інколи устами інтелектуального немовляти каже істина,- прокоментував він цю заяву для Gazeta.ua. - Те, що дійсно є проблеми з популяцією за Уралом, коли там мешкає 20 млн населення, а територія величезна, вони просто не можуть там утримувати інфраструктуру, починаючи від дитячих садочків, закінчуючи лікарнями і телеграфами. Звичайно, вони завжди цю людність черпали з європейської частини — з України, Білорусі, з Росії. Але вже навіть росіяни тікають із Сибіру в європейську частину. І ця діра все збільшується і збільшується. І рано чи пізно вона буде заповнена чимось іншим. Наприклад, масовою еміграцією з Китаю чи ще чимось подібним".

Наскільки це реальна перспектива саме для українців, залежатиме тільки від них, переконаний Возняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали гірше ставитися до Росії, росіяни - навпаки - соцопитування

"Якщо українці будуть себе вести як ідіоти, то, звичайно, вони стануть гарматним м'ясом, яким Росія затулятиметься від Китаї, Монголії чи ще когось", - зауважив він.

Возняк додав: "У СРСР це (переселення) постійно робилося в адміністративному порядку. Зараз в адміністративному порядку це зробити не можуть. Але можна створити в Україні такі економічні умови, щоби українці вистрибом самі туди скакали".

І саме в цьому контексті така імовірність для українців стає досить реальною, підкреслив він.

"Україна вже на межі економічної катастрофи, тому для цього дуже старатися не треба. Українці самі в цьому винні, бо дуже стараються, обираючи та підтримуючи надалі таку владу, яка руйнує українську державність", - переконаний культуролог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтегруючись з Митним союзом, українці залишаться бідними і безправними

Він також наголосив, що це може стати реальним навіть без входження до Митного союзу чи інших союзів з Росією.

"Вистачить дефолту і економічної катастрофи в Україні і цей процес зрушиться. Головне, щоби зрушився перший камінець, а далі піде лавина. Інше питання, що поки що на цьому етапі це, звичайно, футурологія, але футурологія дуже печальна. Це дуже потрібно для збереження Російської Федерації, для збереження спокою Європейського Союз, бо вони так само зацікавлені у тому, щоби Росія не розвалювалася. І тому потрібне гарматне м'ясо. І тим гарматним м'ясом завжди були і будуть українці, білорусі, росіяни. Адже для імперії росіяни — це таке саме гарматне м'ясо, як і українці. І це треба теж розуміти", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Якщо українці і надалі обиратимуть таку владу, то скоро стануть "гарматним м'ясом" Росії - Возняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути