пʼятниця, 06 січня 2012 16:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Якщо Тимошенко випустити, вона зламає всю гру, бо не піде на угоду з владою - Карасьов

Якщо Тимошенко випустити, вона зламає всю гру, бо не піде на угоду з владою - Карасьов

Януковичу буде практично нереально повернути довіру українців, а Тимошенко на свободі не потрібна навіть її соратникам.

Таку точку зору в інтерв'ю "Газеті по-українськи" висловив директор Інституту глобальних стратегій 55-річний Вадим Карасьов.

"Навіть якщо він віддасть "Межигір'я", що з цього? Хіба він буде винаймати квартиру в центрі столиці, як це робить Меркель? Для цього треба бути Меркель чи Баррозу. Наші хочуть їздити до Європи зі своїми грошима, пограти в казино в Монако і повернутися в Україну феодалами. Вони розуміють, якщо ми будемо в Європі, то треба буде грати за її правилами, а отже, вибори проводити демократично. Тобто віддати владу", - вважає він.

Яценюк та Турчинов клюнули на обіцянки влади.

"2012 року завдання влади таке: як фальсифікувати вибори, щоб вони не здавалися сфальшованими. Опозиції — Яценюку, Турчинову — щось пообіцяли. Вони клюнули. Але обіцяти — не означає одружитися. Тим паче, з вуст "донецьких". Але народ не обдуриш. Він бачить, що всі з одного й того самого тіста", - зазначив Карасьов.

Заклик Тимошенко сформувати єдиний список на чолі з моральним авторитетом національного масштабу не підтримують, бо хочуть діяти у своїх інтересах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші еліти не розуміють, що революція їх змете - Карасьов

"Опозиціонери хочуть зайти в Раду як лідери партій і гравці, що приймають рішення, з якими домовляються. Вони зраджують суспільство і діють у своїх інтересах. Розуміють, що в єдиному списку, складеному суспільством, їм може не знайтися місця. Вони розуміють, що більше потрібні владі, ніж суспільству", - упевнений він.

Поки триватиме виборчий процес, Тимошенко сидітиме, бо може знищити всі домовленості її заступників по списках.

"Якщо її зараз випустити, вона зламає всю гру, бо ніколи не піде на угоду з владою. Буде об'єднувати політиків, залучати нових. Де гарантія, що список, складений Турчиновим та Кожем'якіним, залишиться без змін? А там, певне, вже все сплачено. Необов'язково грошима, а якимись побажаннями, родинними зв'язками. Вона виходить поновлена, розлючена, але, судячи з її пропозицій, з якимось етичним поглядом. Така свобода Тимошенко не потрібна ні владі, ні опозиції. Але суспільству потрібна", - резюмував експерт.

Повну версію інтерв'ю читайте у свіжому номері "Газети по-українськи" від 6 січня.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Тимошенко випустити, вона зламає всю гру, бо не піде на угоду з владою - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути