неділя, 29 січня 2012 18:10

Яценюк: Якщо Янукович дасть команду виграти вибори, то може забути про виїзд в країни

Яценюк: Якщо Янукович дасть команду виграти вибори, то може забути про виїзд в країни

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк поїхав на Всесвітній економічний форум у Давосі, щоб висловити позицію української опозиції з приводу того, що відбувається в Україні.

"Моє завдання - це розкрити два питання - висловити позицію об'єднаної опозиції з приводу того, що відбувається в Україні. І друге - прийняти участь в предметній дискусії про економічне майбутнє як великого світу, так і Україні в рамках великого світу", - сказав Яценюк.

У нього заплановано кілька зустрічей, в тому числі з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом та відомим американським фінансистом Джорджем Соросом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк знайшов PR-подібність між Януковичем і Тимошенко

Коментую резолюцію ПАРЄ, Яценюк зазначив, що час резолюцій закінчується.

"Поки владу рятує тільки те, що вони хоча б на словах обіцяють чесні вибори. Тому період жорстких дій відкладений до парламентської кампанії 2012 року. Якщо вибори будуть відповідати демократичним стандартам, то вже новий парламент буде працювати над тим, щоб резолюції по Україні стали не декларативними документами, а почали виконуватися. Якщо ж вибори до парламенту будуть визнані недемократичними, ну що ж, наступить зовсім інша нова епоха відносин між Україною і Заходом", - вважає лідер партії "Фронт змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яценюк підбирає під себе все опозиційне поле"

На його думку, якщо влада буде чітко виконувати діючий закон про вибори народних депутатів, то шанси демократих виборів вкрай високі.

"Але, знаючи, яким чином працює Янукович і Партія регіонів, як вони працювали на всіх виборах, то можна припустити, що вони не змінять своїми правилами. Законом заборонено скупка голосів - за неї передбачається кримінальна відповідальність. Але, незважаючи на це, вони скуповують голоси. Законом заборонено скупка членів виборчих комісій і тиск на них. Незважаючи на це, вони це роблять. Тому все залежить безпосередньо від президента Януковича. Результат парламентської кампанії 2012 року залежить персонально від Януковича. Якщо він дасть команду - будь-що виграти парламентські вибори і сформувати 300 голосів, які потім в парламенті оберуть Януковича президентом на наступний термін, то він сміливо може обмежити територію свого пересування навіть не всією територією України", - резюмував політик.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Якщо Янукович дасть команду виграти вибори, то може забути про виїзд в країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути