середа, 16 січня 2013 14:51

Яценюк відмовився від надбавки до зарплати, а Герман - від грошей на оздоровлення

Яценюк відмовився від надбавки до зарплати, а Герман - від грошей на оздоровлення
Ганна Герман не може брати гроші на оздоровлення, коли людям так важко живеться. Фото: obozrevatel.com

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і народний депутат України Ганна Герман (фракція Партії регіонів) відмовилися від низки депутатських пільг. Так, Яценюк відмовився від щомісячної премії в розмірі 88% з 12 грудня 2012 року, яка йому як главі фракції була призначена розпорядженням спікера Верховної Ради Володимира Рибака від 14 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропозиція карати "кнопкодавів" — шоу і показуха - експерт

Депутат звернувся до голови Верховної Ради з листом, в якому вимагає в найкоротші терміни визнати таким, що втратив силу це розпорядження і дати доручення відповідному структурному підрозділу апарату парламенту не нараховувати вищезгадану премію у зв'язку з його відмовою від неї, повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

Ініціативу Яценюка підтримала депутат-"регіоналка" Ганна Герман. Вона також подала письмову заяву на ім'я голови Верховної Ради про відмову від усіх пільг.

Як повідомляє прес-служба Герман, до переліку цих пільг входить виплата матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної зарплати, безкоштовні путівки, компенсація витрат на створення належних житлових умов.

"Герман сьогодні подала таку заяву голові Верховної Ради України Рибаку, пояснюючи свій вчинок тим, що в час, коли основній масі людей живеться дуже важко, користуватися депутатськими пільгами вона не може", - йдеться в повідомленні прес-служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко: Повернення депутатських пільг - це цинізм влади

У свою чергу, перший заступник голови Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Андрій Пишний (фракція "Батьківщина") має намір внести в парламент зміни до законів "Про статус народного депутата України" та державний бюджет на 2013 рік. Він пропонує відмінити, зокрема, виплату народним депутатам матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати, забезпечення безкоштовними путівками для лікування та санаторно-курортного лікування, а також одноразову грошову компенсацію витрат для створення належних житлових умов.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк відмовився від надбавки до зарплати, а Герман - від грошей на оздоровлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути