понеділок, 28 листопада 2011 14:38

Яценюк: президент хоче заветувати закон про вибори, бо не знає, як їх виграти

Яценюк: президент хоче заветувати закон про вибори, бо не знає, як їх виграти

Президент хоче заветувати виборчий закон, прийнятий нещодавно, оскільки не впевнений, що зможе набрати необхідну більшість у парламенті за цим законом.

Про це сьогодні на прес-конференції після засідання КОД повідомив Арсеній Яценюк.

"Щодо найближчих дій робочої групи, створення якої ініціювали сьогодні на засіданні КОД, першу чергу, ми будемо вимагати від президента негайного підписання закону. Вже пройшло 10 днів, а закон ще навіть не вийшов зі стін Верховної Ради. За нашою інформацією, в Адміністрації президента і в Партії регіонів іде велика боротьба, щоб президент наклав вето на цей закон, адже за цим законом, за словами людей, які відповідають у Партії регіонів за проведення парламентської кампанії 2012, вони не те що 300 голосів не наберуть, вони не знають як набрати 226", - переконаний лідер "Фронту Змін".

"Тому хотілось би чітко почути від президента його позицію. Те, що він оголосив на минулому тижні, було дуже чітко сформовано. Президент сказав, що він хоче ветувати цей закон — начебто там є якісь конституційні підстави, для того, щоб застосувати право вето. Звичайно, там є конституційні підстави — за цим законом вони не можуть вкрасти голоси виборців", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк, Турчинов, Соболєв і Стецьків закликали всі опозиційні сили об'єднатися

Також Яценюк висловився щодо кандидатів, яких на виборах буде висувати опозиція:

"Думаю, що публічне оголошення списку всіх кандидатів на мажоритарні округи відбудеться не раніше ніж у лютому місяці. Це складний процес і найважливіше: у цьому процесі повинні бути ці кандидати, які виграють мажоритарну кампанію не тільки завдяки тому, що їх підтримують основні опозиційні сили, але й завдяки тому, що це люди, які мають довіру людей, ці люди, які не зрадять нас у наступному парламенті".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: президент хоче заветувати закон про вибори, бо не знає, як їх виграти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути