четвер, 24 травня 2012 22:20

Яценюк пообіцяв донеччанам повернути майно, награбоване "регіоналами"
5

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Близько 350 чоловік прийшли на мітинг, який провів сьогодні біля Донецької облдержадміністрації один з лідерів об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Він пояснив, що прибув на робочу зустріч зі своїми активістами, а мітинг на площі перед ОДА не планував. Але проводить "спілкування з народом", оскільки йому відмовили в можливості орендувати конференц-зал. Люди тримали прапори об'єднаної опозиції та портрети Юлії Тимошенко. Перед входом розгорнули величезний державний прапор.

У своєму виступі Яценюк заявив, що влада очолила корупцію в Україні та пообіцяв, що новий парламент прийме закон про повернення в державну власність майна, яке президент Віктор Янукович подарував членам своєї сім'ї і найближчим соратникам.

"Півтора мільярда нових доходів за один рік - це тільки те, що українські чиновники показали у своїх деклараціях, - сказав Яценюк. - А їх "хати" та інші активи на сьогоднішній день сумарно складають 27 млрд. доларів. Але всіх їх чекає люстрація. Все, що було вкрадено за ці 2 роки, все, що подаровано, незаконно нажите, все, що переписано на родичів, об'єднана опозиція розшукає і поверне. Нехай переписують!", - пообіцяв своїм шанувальникам лідер "Фронту змін".

Він запевнив, що зробить ревізію всіх декларацій, включаючи декларації про доходи донецьких чиновників з ПР. І зменшить витрати на утримання чиновницького апарату.

"Утримання однієї школи обходиться бюджету в таку ж суму, як і утримання одного автомобіля Адміністрації президента, - розповів депутат. - Закриваючи школи та лікарні, вони заощадили мільйони, але відібрані у дітей та хворих гроші пішли на утримання влади".

Так же Яценюк пообіцяв "зробити безробітним Чечетова, за командою якого голосують регіонали", ввести особисте голосування і персональну відповідальність за нього.

"Лікування одного депутата коштує як лікування 250 українців, ми відновимо соціальну справедливість, позбавимо народних депутатів усіх пільг", - запевнив народний обранець.

Він підкреслив, що сьогодні представники Партії регіонів хочуть зняти недоторканність з нардепів заради того, щоб відправити всіх своїх супротивників у в'язницю, слідом за Тимошенко і Луценко.

"Але ми їх не боїмося, і тому ми не проти. Ми заберемо всі пільги і у чиновників. І ми продамо Кончі-Заспу, де сьогодні без сплати комунальних послуг добре живуть спікер Володимир Литвин та інші представники влади", - пригрозив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пообіцяв донеччанам повернути майно, награбоване "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути