середа, 12 грудня 2012 11:35

Яценюк мав би скласти мандат через "тушок" - Березовець

Яценюк мав би скласти мандат через "тушок" - Березовець
Тарас Березовець: потрібен імперативний мандат. Фото: real-politics.org

Сьогодні йде масштабна обробка опозиційних нардепів владою.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи появу "тушок" в лавах вже нової фракціїї Об'єднаної опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагає від двох новообраних депутатів скласти мандати

"По Табаловим ситуація була відома ще днів десять тому. Цих людей провів у список і порекомендував Арсеній Яценюк. Згідно з практикою, яку декларувала "Батьківщина", мала б бути персональна відповідальність лідерів за тих, кого вони рекомендують у список. Якщо по твоїй рекомендації зайшла людина, яка потім залишає фракцію, то людина, яка рекомендувала, мала б скласти власний мандат. Але ж ви розумієте, що Арсеній Яценюк цього не зробить. Вони скажуть що завгодно: що його обдурили, що він глибоко розчарований. У підсумку ж нічого не зробиться", - вважає експерт.

"Сьогодні йде обробка усіх депутатів більшістю, які готові піти на вступ у фракцію Партії регіонів, - додав експерт. - Є два формати роботи з більшістю. Один, коли людина пише заяву на вступ у фракцію Партії регіонів. Другий формат — це коли людина не пише заяву, а йде працювати позафракційно. Водночас, вони голосуватимуть спільно із Партією регіонів. Багато з них не захочуть писати заяви на вступ до фракції "регіоналів".

На думку Березовця, Табалови також не захочуть вступати в лави провладної фракції.

"Їх заведуть у міжфракційне об'єднання, де вони будуть підтримувати усі ключові рішення більшості", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-"бютівцю" Міщенку навіть не пропонували вступити у фракцію "Батьківщини"

Березовець зауважив, що ключова проблема тушкування полягає у відсутності політичної відповідальності в українських політиків.

"Якщо б у нас було закріпело законом, що коли ти рекомендуєш людину, яка потім виходить із фракції, то маєш скласти власний мандат, то була б зовсім інша ситуація. Вони б на це не пішли. Проте, вони на це не пішли, знаючи, що їх можуть підвести і кинути. Крім того, немає імперативного мандату. Ясно, що коли людина перемагала на окрузі, то може поміняти рішення, бо перемагала сама. Але для тих, хто обирався за списками, має бути закріплений імперативний мандат", - впевнений політолог.

Нагадаємо, Олександр та Андрій Табалови, обрані за списком і мажоритарним округом від "Батьківщини", відмовились входити до фракції "Батьківщини".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк мав би скласти мандат через "тушок" - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути