середа, 14 вересня 2011 09:08

Спецтема: Луценко за ґратами

Яценюк хоче, щоб за перевищення влади не карали

Яценюк хоче, щоб за перевищення влади не карали

Опозиційні депутати зареєструють у Верховній Раді законопроект щодо декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу України.

Про це повідомив депутат від НУ-НС, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

Коментуючи реєстрацію в Раді законопроекту Генадія Москаля про амністію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, він зазначив, що "такий закон, навіть якщо він вступить в силу, потребує обвинувального вироку щодо Луценка чи Тимошенко".

"Тоді на підставі цього закону їх обох амністують і звільнять з-під варти", - уточнив лідер "Фронту Змін".

Яценюк вважає, що "статтю, за якою обвинувачується і Тимошенко і Луценка, це так зване "перевищення влади і службових повноважень", має  бути декриміналізовано".

"Опозиція не готова прийняти той факт, що їх може бути визнано винними, так як вони не є кримінальними злочинцями, а це є політична боротьба. Але, для того щоб звільнити їх з-під варти, і щоб дати можливість їм обом узяти участь у парламентській кампанії 2012 року, такий закон буде правильний", - зазначає депутат.

"До парламенту буде внесено закон щодо декриміналізації 365 статті, і цей закон не буде персональним щодо колишнього прем'єра і колишнього міністра внутрішніх справ, цей закон стосуватиметься багатьох тисяч людей, які займали невеличкі посади, але яким зараз... дають терміни від 3 до 5 років ув'язнення", - уточнив Яценюк.


Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче, щоб за перевищення влади не карали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути