Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2012 23:15

"Я закликаю всіх, кому дорога свобода, засудити це несправедливе покарання" - Мадонна про вирок Pussy Riot

"Я закликаю всіх, кому дорога свобода, засудити це несправедливе покарання" - Мадонна про вирок Pussy Riot
Фото: АР

Всесвітньо відома американська співачка Мадонна в суботу, 18 серпня, виступила із заявою на своєму офіційному сайті з приводу обвинувального вироку трьом учасницям Pussy Riot.

"Я протестую проти звинувачення і вироку Pussy Riot, за яким вони засуджені на два роки виправної колонії за 40-секундне виступ, в якому вони висловили свої політичні погляди", - йдеться в заяві співачки.

"Навіть якщо у когось може викликати питання місце проведення цього виступу або така форма самовираження, вирок занадто жорстокий і, по суті, нелюдський", - додала Мадонна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська церква просить владу проявити милосердя до учасниць Pussy Riot

"Я закликаю всіх, кому дорога свобода, засудити це несправедливе покарання. Я закликаю артистів всього світу висловитися проти цієї пародії на правосуддя. Вони провели достатньо часу у в'язниці. Я закликаю всіх в Росії відпустити Pussy Riot на свободу", - сказано в зверненні Мадонни .

17 серпня Хамовнічеський суд Москви засудив учасниць Pussy Riot Катерину Самуцевіч, Марію Альохіну і Надію Толоконникова до двох років колонії загального режиму за звинуваченням у хуліганстві на грунті релігійної ненависті. Звинувачення вимагало для дівчат більшого терміну - трьох років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pussy Riot дали 2 роки колонії

Приводом для висунення звинувачень став перформанс, який Pussy Riot влаштували в храмі Христа Спасителя в лютому 2012 року: дівчата піднялися на амвон і виконали пісню "Богородиця, Путіна прожени". Перформанс знімали на відео. Згодом з цих матеріалів та іншого перформансу Pussy Riot, влаштованого в Богоявленському соборі, був змонтований кліп, який виклали в інтернет.

На підтримку панк-групи, крім Мадонни, виступили багато музичні колективи і виконавці, в тому числі Стінг, Red Hot Chili Peppers, Franz Ferdinand, Бьорк, Патті Сміт та інші. Група Anti-Flag, відома своїми лівими поглядами, записала кавер на пісню "Богородиця, Путіна прожени". Свій кавер також записала російська група "Барто" спільно з качем.

Зараз ви читаєте новину «"Я закликаю всіх, кому дорога свобода, засудити це несправедливе покарання" - Мадонна про вирок Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути