неділя, 28 жовтня 2012 13:07

"Я уважаю Тягнибока," - львівські безпритульні проголосували ще о дев'ятій ранку

"Я уважаю Тягнибока," - львівські безпритульні проголосували ще о дев'ятій ранку
Фото: nr2.ru

У Львівському Центрі обліку та нічного перебування безпритульних зареєстровано 1280 осіб. Понад 700 безхатченків отримали тимчасову реєстрацію за місцем розташування Центру на  – вул. Кирилівській, 3а.  На цю адресу їм прийшло запрошення голосувати на виборах. Місцева влада та працівники центру допомогли декому з них відновити документи.

"В нашій практиці є випадки, коли до Центру звертаються особи, які втратили паспорти 20-30 років тому,  вперше звертаються за оформленням паспорта у віці 25 та більше років. Трьом сотням безпритульних ми допомогли  відновити паспорти. Щоденно на ніч приходить 30-40 безхатченків. Сьогодні 40 ночувало. Чи підуть всі на вибори — не знаю" -  розповідає директор Центру Олег Федоренко.

Голосували мешканці нічліжки на виборчій дільниці 117 округу, в приміщенні вищого професійного училища № 29 на вулиці Шевченка, 116.

О дев'ятій ранку троє найактивніших безпритульних уже були на дільниці. 54-річний Олександр Ярченко живе у притулку два роки.

"На вибори рано пішли, бо вдень треба заробітки шукати, щоб поїсти. Не думаю, що мій голос щось змінить. Не всі мої друзі з нічліжки йтимуть голосувати. Розчаровані просто" - каже Олександр Ярченко.

З 2010 року 47-річний Юрій Грішкін живе у Центрі обліку безпритульних.

"Я не криюся, що голосую за "Свободу". Я уважаю Тягнибока.  Хочу,  щоб влада у нашій країні не була підкаблучною під  Росією, а на чолі був націоналіст-президент. Для себе ніяких змін не чекаю. Хоча я і інвалід третьої групи а пенсії немає" - каже чоловік.

"Я вже раз розчаровувався. У Ющенку, коли революція була. Не скажу, за кого голосував. Боюсь, якщо чесно. Кого — не знаю сам. Хочу щоб прийшла така влада, яка би у бандитів депутатів повідбирала маєтки, зробила з них дитсадки, зняла недоторканість. А крадіїв садила б в тюрми, щоб знали як то. Бо я і сам сидів. Я гарував на стройках, робили ремонти, поки хвороба не підкосила. Зараз не маю грошей. Три роки живу в нічліжці. Купив телевізор нам з хлопцями у кімнату. Їсти постійно хочеться. Ввечері дають одну Мівіну. Вдень кожен сам собі заробляє на хліб" - розповідає безпритульний Роман Труш.

Зараз ви читаєте новину «"Я уважаю Тягнибока," - львівські безпритульні проголосували ще о дев'ятій ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути