четвер, 07 березня 2013 12:40

"Я не хочу вмирати. Будь ласка, не дайте мені померти" - останні слова Чавеса

"Я не хочу вмирати. Будь ласка, не дайте мені померти"  - останні слова Чавеса
Фото: Reuters

Венесуельський президент Уго Чавес помер від інфаркту. Про це з посиланням на слова генерала Хосе Орнельї, який очолював президентську охорону, повідомляє Associated Press.

Співрозмовник агентства розповів також про останні слова Чавеса, які він промовив одними губами, бо не мав можливості говорити.

"Я не хочу вмирати. Будь ласка, не дайте мені померти", - нібито сказав він.

Таким чином, на думку Орнельї, Чавес хотів сказати, що присвятив своє життя країні, і тому він був потрібен Венесуелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уго Чавес помер

Керівник охорони, який провів з Чавесом останні два роки його життя, повідомив, що президент "сильно страждав" через свою хворобу. Після того, як у середині 2011 року у нього був виявлений рак, він проходив лікування у найкращих лікарів. У той же час, Орнельї не зміг уточнити, яким саме видом раку хворів колишній президент.

Про смерть президента Венесуели Уго Чавеса стало відомо ввечері 5 березня. У країні було оголошено семиденний траур. Труна з тілом Чавеса була провезена вулицями Каракаса, попрощатися з ним вийшли тисячі його прихильників.

Потім труну виставили у каплиці Військової академії. Черга охочих попрощатися з колишнім президентом розтягнулася на три кілометри, пише Ultimas Noticias.

Уго Чавес займав пост президента Венесуели з 1999 року. В останній раз він був переобраний на цю посаду у жовтні 2012 року, однак з'явитися на власну інавгурацію в січні він вже не зміг за станом здоров'я. Чавес переніс чотири операції з видалення ракових пухлин. Остання з них, проведена в грудні 2012 року, призвела до ускладнень, в тому числі важкої респіраторної інфекції.

Зараз ви читаєте новину «"Я не хочу вмирати. Будь ласка, не дайте мені померти" - останні слова Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути