пʼятниця, 02 листопада 2012 00:24

"Я готовий привітати будь-якого кандидата" - мер Вінниці

"Я готовий привітати будь-якого кандидата" - мер Вінниці
Володимир Гройсман ФОТО: Тетяни Щербатюк

"У нас склалася ситуація, коли паплюжиться авторитет нашого міста. Авторитет, який ми здобували роками, як демократичного європейського міста. І я, як громадянин, обурений цим. Хтось за зрежисованим сценарієм хоче зруйнувати добре ім'я Вінниці", - сказав на прес-конференції 1 листопада міський голова Вінниці Володимир Гройсман про ситуацію на ОВК № 11, де досі не передані всі дані по протоколам в ЦВК.

У ніч із 29 на 30 жовтня там виключили світло, потім там сталася бійка і пустили сльозоточивий газ. ОВК припинила роботу до 14-ї години 30 жовтня. Основними конкурентами тут є лікар дитячої лікарні Наталія Солейко від "Батьківщини" та екс-мер і екс-губернатор Олександр Домбровський, самовисуванець, позиціонує себе як члена команди Порошенка. Вони звинувачують один одного у зриві та затягуванні виборчого процесу на засіданнях окружної комісії. Напередодні виборів міський голова офіційно підтримав кандидатуру Домбровського. Домбровський вимагає перерахунку голосів на 40 дільницях.

"Хтось намагається зірвати виборчий процес. Не бачу проблеми в тому, щоб визначити переможця публічно, демократично, вільно. Просто чесно перерахувати голоси. Якщо кожна сторона впевнена у перемозі, то вони не будуть заперечувати проти перерахунку і не блокуватимуть виборчого процесу. Не потрібно ганьбити Вінницю, давайте перерахуємо голоси", - зауважив Гройсман.

Мер згадав, що перед виборами багато бруду було вилито на кандидата Домбровського. Пов'язав це з теперішньої ситуацією, коли певні сили не зацікавлені в його перемозі.

"Я здогадуюсь, хто за цим стоїть. Кандидата використовують у своїх інтересах. Бруд перед виборами був? Проти кого? 99 відсотків - проти одного, і тільки 1 відсоток проти іншого. Хто це фінансував?", - натякав на "чорний піар" проти Домбровського. Але не називав жодної політичної сили або прізвища.

"Ні я, ні мій колектив не маємо жодного відношення до будь-яких звинувачень щодо впливу на виборчий процес. А довірена особа Домбровського Юрій Зажирко насамперед професійний юрист, а потім вже депутат міськради. Втягнути мене у будь-які політичні ігри не вдасться нікому. Для цього таким людям потрібно буде добре розрахувати свої інтелектуальні здібності. Хто б не був переможцем, це вибір вінничан. Крапка. І я привітаю того кандидата, якого вони обрали", - запевнив міський голова.

Мер привітав також із перемогою Петра Порошенка, Миколу Джигу, Григорія Калетніка та Григорія Заболотного з перемогою на виборах.

Зараз ви читаєте новину «"Я готовий привітати будь-якого кандидата" - мер Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути