Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 12:14

"Висилай дипломатів правильно" - мережі реагують на масове видворення росіян

Автор: clubz.bg
  Україна висилає 13 представників РФ
Україна висилає 13 представників РФ

24 країни оголосили про видворення 139 співробітників російських дипмісій у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії, під час якої отруїли колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Найбільше дипломатів висилають США та Велика Британія - 60 та 23 відповідно. На 3-му місці Україна - 13 росіян.

Українці називають таку ситуацію неоднозначною. Gazeta.ua зібрала реакцію соцмереж на видворення російських дипломатів.

Дехто іронізує з цього приводу.

Багато юзерів критикують українську владу, яка висилає представників Росії з солідарності з британськими партнерами, а не через анексію Криму та війну на Донбасі.

Із висланням дипломатів інтернет-користувачі пов'язують трагедію в російському Кемерові, де напередодні під час пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" загинули 64 людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це початок холодної війни" - Береза про поведінку Росії

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися низка західних країн.

Ще жодного разу в історії видворення російських дипломатів не було настільки масовим. Попередній рекорд – 105 чоловік – був поставлений в 1971 році, коли на піку холодної війни співробітників посольства СРСР в Лондоні звинуватили в розвіддіяльності і відправили на батьківщину.

Разом із тим уряди Австрії, Нової Зеландії, Туреччини, Словенії та Словаччини вирішили не ускладнювати відносини з РФ і не висилати російських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «"Висилай дипломатів правильно" - мережі реагують на масове видворення росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути