понеділок, 22 липня 2019 15:12

Вибори в Раду стали рекордними за кількістю незаконної агітації — КВУ

Вибори в Раду стали рекордними за кількістю незаконної агітації — КВУ
Найбільше, за оцінками КВУ, незаконно агітували від імені "Слуги народу", "Опозиційної платформи — За життя", "Опоблоку". ФОТО: УНІАН

Вибори парламенту 2019 року стали рекордними за кількістю незаконної агітації.

Про це заявив генеральний директор ГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель, передає "РБК-Україна". Організація проаналізувала перебіг виборчого дня.

Найбільше, за оцінками КВУ, незаконно агітували від імені "Слуги народу", "Опозиційної платформи — За життя", "Опоблоку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена депутатів, які пройшли в Раду

Найтиповішими порушеннями у КВУ назвали помилки в роботі дільничних виборчих комісій та проведення агітації поза дозволеними законом строками. Окремо також зафіксували поодинокі факти підвезення громадян до дільниць, непрямий підкуп та спроби винести бюлетені за межі дільниць.

"КВУ в цілому позитивно оцінює діяльність Центральної виборчої комісії та Національної поліції щодо недопущення порушень в день голосування. У день голосування ЦВК здійснювала свою діяльність з дотриманням положень виборчого законодавства. Правоохоронні органи належним чином забезпечували правопорядок на виборчих дільницях і реагували на порушення виборчого законодавства", — зазначила організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальсифікації на виборах: членам ДВК Сумщини оголосили підозру

За результатами понад 60% опрацьованих протоколів на парламентських виборах, до парламенту проходять 5 партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа — За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос".

На позачергових виборах до Верховної Ради не голосували понад 14,7 млн українців. При цьому загальна кількість виборців, внесених до списку, становить 29 млн 527 тис. 744 людини.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Раду стали рекордними за кількістю незаконної агітації — КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути