понеділок, 14 вересня 2020 12:05

Вибори в ОРДЛО: Єрмак прокоментував вимогу Росії

Вибори в ОРДЛО: Єрмак прокоментував вимогу Росії
Андрій Єрмак запевнив, що Україна не давала ніяких зобов'язань переглянути постанову щодо виборів на Донбасі. Фото: president.gov.ua

Глава Офіса президента Андрій Єрмак запевнив, що під час "нормандських переговорів" Україна не обіцяла вносити зміни до постанови Верховної Ради щодо виборів на Донбасі, як того вимагала Росія.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ніяких зобов'язань з української сторони про перегляд постанови Верховної Ради (про призначення місцевих виборів на 25 жовтня, - Gazeta.ua) не було. Це неможливо. Ми не можемо втручатися в діяльність українського парламенту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вороги всередині країни. Не всім потрібен мир – Єрмак

Україна лише проінформувала інших учасників "нормандського формату" про наявність постанови, якою хочуть внести зміни в прийняту постанову щодо місцевих виборів, додав Єрмак.

"Ми тільки поінформували колег, що депутат від партії "Слуга народу" (Олександр Качура, - Gazeta.ua) 28 липня зареєстрував постанову про зміни. Ця постанова є і найближчим часом вона буде винесена в зал Верховної Ради, де буде вирішуватися її доля".

11 вересня в Берліні відбулася зустріч "нормандської четвірки". Представник РФ Дмитро Козак заявив, що сторони домовилися про внесення до Ради пропозиції щодо змін постанови про місцеві вибори на Донбасі, але в ОП наразі мовчать.

У Росії вважають, що постанова ВР суперечить Мінським угодам, адже в них закладені інші умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в ОРДЛО: Єрмак прокоментував вимогу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути