Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 15:38

Вибори в окупованому Донбасі не мають правового статусу – Безсмертний

Вибори в окупованому Донбасі не мають правового статусу – Безсмертний
Політик і дипломат Роман Безсмертний вважає, що вибори на Донбасі потрібно ігнорувати. Фото: Олександр Косарєв

Вибори на окупованих частинах Донбасу відбудуться поза Нормандськими домовленостями і не матимуть жодного правового статусу. Про це заявив політик, дипломат, майбутній кандидат в президенти України Роман Безсмертний 7 листопада під час дискусії Центру досліджень політичних цінностей "Як повернути окупований Донбас?" .

"Вибори на Донбасі потрібно ігнорувати. Всі сторони та учасники зустрічей у Мінську Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу визнали, що вибори на Донбасі мають відбуватись виключно за законами України. Це визнавала і Росія, і Німеччина, і Сполучені Штати Америки. Значить те, що відбувається зараз, немає жодного правового статусу".

Сепаратисти хочуть визначити свій статус, але для Донбасу вибори нічого не вирішать.

"Навіть прес-секретар президента Путіна говорить, що це не вибори місцевого самоврядування. Що це тоді? Ці вибори визнали нікчемними. І "керівники" цих республік просто вирішують, як себе називати – імператором, виконуючим обов'язки чи королем. Але проблеми це не вирішить.

Вибори потрібно ігнорувати. Ні голосування, ні сама процедура для Донбасу нічого не зробить. Треба зрозуміти, що цей факт підтверджує безсилля всього того, що відбувається у псевдореспубліках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дістала безпорадність. Якщо берешся за справу - роби"

Вибори на окупованих частинах Донбасу планують провести 11 листопада. Їх офіційно визнала Російська Федерація. Натомість інше представники Нормандського процесу заперечують законність виборів. Постійний представник Великобританії при Раді безпеки ООН Карен Пірс закликала Росію скасувати їх.

Роман Безсмертний брав участь у Мінському переговорному процесі до квітня 2016-го. Вів перемовини про умови виборів на окупованих територіях і про можливість чи неможливість внесення змін до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в окупованому Донбасі не мають правового статусу – Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути