понеділок, 17 грудня 2012 02:44

Вибори в Єнакієвому контролювали 5 нардепів "свободівців"
5

Д'яков
Фото: Тетяна Заровна
Олейник
Поліванов
Лавриненко
Славгородський

В Єнакієво (Донецька область) 16 грудня о 22.00 закрилися виборчі дільниці. Вчора в місті відбулися позачергові вибори мера. У зв'язку з цією подією в Єнакієве прибули 5 депутатів від "Свободи" - Ігор Швайка, Юрій Сиротюк, Андрій Мохник, Ігор Мірошниченко, Едуард Леонов. Як пояснили "свободівці", вони приїхали, щоб у першу чергу морально підтримати свого товариша, так як за вимогами Закону про місцеві вибори (ст 27, п 9) не потрапляють в список осіб, які мають право перебувати у виборчих комісіях як під час голосування, так і при підрахунку голосів.

Кандидата "свободівця" Ігоря Славгородського висунула Об'єднана опозиція, оскільки у "Свободи" в Єнакієвому не було партійного осередку. Заради участі у виборах Ігор Славгородський вийшов зі складу "Свободи" і поки що формально безпартійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Віктор Федорович наш, рідний": "регіонал" подякував Януковичу за "призначення" його мером Єнакієвого

35 членів комісії представляли цього кандидата в комісіях, а також 4 офіційних спостерігача, прибули на вибори ще близько 50 журналістів від газети "Свобода".

"Ми зараз не ставимо завдання перемогти, ми працюємо на перспективу. Бачимо, що нас нормально приймають і майбутнє за "Свободою", - сказав в коментарі Gazeta.ua Ігор Славгородський.

Фаворитом перегонів є кандидат від ПР Валерій Олійник, якого Президент Янукович представив як "мера Єнакієво" задовго до старту виборів. Тільки представник влади зміг засилати своїх спостерігачів в кожен з 67 ділянок.

Багато комісії забезпечив своїми представниками кандидат комуніст Василь Лавриненко, який є депутатом місцевої ради. Двох інших кандидатів на посаду міського голови Олега Поливанова від неіснуючої партії "Яблуко" і Олександра Дьякова з партії "Зелені" в Єнакієвому називають "технічними". Вони не тільки не представили свої інтереси в комісіях, але, за словами місцевих жителів, не проводили ніякої роботи з виборцями.

Температура була мінус 17, обмерзання і снігові замети позначилися на явку виборців. Щодо ситуації на 10.00 явка склала 5%, по ситуації на 12.00 - проголосували 13,3%, за даними на 20.00 активність склала 42% єнакієвців. Всього взяти участь у виборах мали можливість близько 106 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Єнакієвому контролювали 5 нардепів "свободівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути