субота, 04 грудня 2021 06:00

"Другий термін Зеленському не світить" - Безсмертний

"Другий термін Зеленському не світить" - Безсмертний
Роман Безсмертний: "Стулити всім рота - журналістам, представникам місцевої влади - нескладно. Поки нас рятує те, що Зеленський і його оточення не розуміють, як це втілити". Фото: Олександр Косарев

Президент Володимр Зеленський може не витримати як людина того навантаження, яке несе з собою посада президента. Про це в інтерв'юGazeta.ua сказав політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Ми це побачили на пресмарафоні у п'ятницю. Чомусь президент сприймає все як атаку на нього. Чи витримає в такому стані довго? Зібрався балотуватися на другий термін. Оточення сформувало таку позицію: ви найсвітліший, найвеличніший, то треба йти. Це може стати особистою катастрофою Зеленського. Другий термін йому не світить. Його парламентська опора розсипається. Чи зможе без стабільної більшості, у конфлікті з істеблішментом і громадськістю протриматися? Хіба вдасться до речей, які вчиняв Янукович, і спробує нав'язати тоталітарну модель", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Путіна є один спосіб себе врятувати - війна проти України" - Роман Безсмертний

Він вважає, що ззовні розраховують на конфлікт між владою та суспільством.

"Це буде катастрофа. Особиста Зеленського й держави. Стулити всім рота - журналістам, представникам місцевої влади - нескладно. Поки нас рятує те, що Зеленський і його оточення не розуміють, як це втілити", - переконує Безсмертний.

Президентові треба припинити займатися урядовими справами, підміняти суди, парламент, каже політик:

"Це азійщина. Офіс президента себе віджив. Справа не лише в його керівнику Андрію Єрмаку чи замові Олегу Татарові. У президента є секретаріат Ради нацбезпеки і оборони. Стратегія держави - його сфера діяльності. Якщо є відповідні департаменти в РНБО, навіщо вони в Офісі президента? Виходить, маємо ще один уряд. У нас є два прем'єр-міністри: Шмигаль і Єрмак. Останній ще не встиг сісти в крісло глави Офіса, а вже заявив, що працюватиме із зовнішньою політикою. Це поза законами й Конституцією. Перевищення повноважень і кримінал".

Під час пресмарафону минулої п'ятниці у президента Володимир Зеленського спитали, чи балотуватиметься вдруге на цю посаду. Відповів, що "ще не ухвалив рішення", все залежатиме від підтримки народу.

Здебільшого українці не підтримують балотування Зеленського на другий термін. Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 26-29 листопада. Проти - 58,2%, за - 34,3%.

Зараз ви читаєте новину «"Другий термін Зеленському не світить" - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути