субота, 10 квітня 2021 22:22

Зустріч Зеленського з Ердоганом: про що говорили

Зустріч Зеленського з Ердоганом: про що говорили
У підсумку глави держав підписали спільну декларацію Дев'ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною. Фото: Reuters

10 квітня президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. У підсумку глави держав підписали спільну декларацію Дев'ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Лідери вирішили активізувати спільні зусилля з метою поглиблення співпраці та координації між сторонами в сфері економіки, торгівлі, туризму, безпеки, оборонної промисловості, науки, освіти та молоді.

Сторони будуть продовжувати координувати кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, зокрема на деокупацію Криму та міста Севастополя, а також територій в Донецькій та Луганській областях.

Домовилися глави держав і посилити спільні зусилля для покращення умов проживання українських громадян, зокрема кримських татар, які були змушені покинути Крим внаслідок тимчасової окупації. Крім того, глави держав мають намір прискорити завершення переговорів щодо Угоди про вільну торгівлю, а також вжити необхідних заходів для усунення проблем інвесторів та компаній з кожного боку та заохочення нових інвестицій.

Під час цієї ж зустрічі Ердоган заявив, що ситуацію на Донбасі треба вирішувати в мирний спосіб. Він висловив готовність надавати будь-яку підтримку з цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Зеленського з Ердоганом: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути