Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 13:22

Услід за Станік можуть звільнити ще 9 суддів КС - "Регіони"

Звільнення Сюзани Станік з посади судді Конституційного суду створило прецедент, за яким можуть бути звільнені як мінімум ще 9 суддів Конституційного суду.

Про це журналістів повідомив заступник керівника фракції Партії регіонів ОлександрЄфремов після закінчення засідання погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок у Києві.

"Якщо керуватися тим принципом, за якими президент звільнив суддю Конституційного суду Сюзану Станік, то у нас є відповідні документи на руках, що під цей принцип потрапляють ще на звільнення 9 суддів Конституційного суду", - сказав він.

За його словами, якщо цьому прецеденту надати законодавчу форму, то "тоді будь-який громадянин нашої держави поставить під сумнів ті рішення, які приймаются Конституційним судом".

Єфремов нагадав про те, що Станік відкликала свої підписи під всіма документами, прийнятими Конституційним судом з 2002 року, тим самим створивши прецедент легітимності раніше ухвалених рішень.

Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко 3 квітня 2008 року скасував указ свого попередника Леоніда Кучми від 25 березня 2004 року про призначення Сюзани Станік суддею Конституційного суду України. Указ від 2004 року скасований "у зв"язку з порушенням процедури вступу на посаду судді Конституційного суду України".

Напередодні Ющенка підписав указ про відновлення на посаді Станік у зв"язку з ухвалою колегії суддів Судової палати по адміністративних справах Верховного суду України від 25 березня 2008 року.

У травні 2007 року президент Ющенко звільнив суддів Конституційного суду Валерія Пшеничного, Станік і Володимира Іващенка з формулюванням "за порушення присяги". Станік оскаржила указ президента в судовому порядку. Шевченківський районний суд Києва задовольнив її позов, зобов"язавши главу держави поновити суддю Конституційного суду на посаді. 25 березня 2008 року колегія з адміністративних справ Верховного суду України поновила на посаді суддю КС Станік, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Услід за Станік можуть звільнити ще 9 суддів КС - "Регіони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути